Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η νέα Mercedes-AMG A45 έρχεται ντριφτάροντας (+video)

Ελλάδα 11:55
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η νέα Mercedes-AMG A45 έρχεται ντριφτάροντας (+video)

ΝΕΑ

Η νέα Mercedes-AMG A45 έρχεται ντριφτάροντας (+video)

ΝΕΑ

Με ένα άκρως εντυπωσιακό video στο γιορτινό πνεύμα των ημερών η Mercedes-AMG μας προϊδεάζει για την Α45 των 400+ ίππων που αναμένεται στο άμεσο προσεχές διάστημα.Του Γιάννη Χαρπίδη

Advertisement
Advertisement

Με τη νέα A45 η Mercedes-AMG θέλει να κερδίσει εκ νέου τον τίτλο του πιο δυνατού hot-hatch που προς το παρόν κατέχει το Audi RS3. Όμως εκτός από το κομμάτι των επιδόσεων φαίνεται πως οι άνθρωποι της Mercedes θέλουν να δώσουν στο νέο τους δημιούργημα, που αναμένουμε τη νέα χρονιά, και έναν ιδιαίτερα απολαυστικό οδηγικό χαρακτήρα.

Αυτό αφήνει να εννοηθεί σαφώς το χριστουγεννιάτικο teaser video που κυκλοφόρησε και στο οποίο η A45 ξετυλίγει όλο το ταλέντο που της χαρίζει το drift mode με το οποίο θα είναι εξοπλισμένη. Στη μεγαλύτερη διάρκεια του video η Α45 πραγματοποιεί άκρως εντυπωσιακές πλαγιολισθήσεις στην βρεγμένη πίστα δοκιμών της Mercedes κάνοντας σαφές πως εκτός από την αποτελεσματικότητα που διέθετε η προηγούμενη έκδοση, το νέο μοντέλο θα προσφέρει τη δυνατότητα για πολλές απολαυστικές στιγμές πίσω από το τιμόνι του.

screen-shot-2018-12-23-at-19.36.143454harpi640

Advertisement
Advertisement

Η νέα Mercedes-AMG A45 θα βασίζεται στη νέα γενιά της Α-Class και φυσικά θα είναι εξοπλισμένη με σύστημα τετρακίνησης το οποίο όμως στην πιο προηγμένη εκδοχή του θα διαθέτει και λειτουργία drift mode η οποία θα μεταφέρει το μεγαλύτερο ποσοστό ισχύος στον πίσω άξονα επιτρέποντας έτσι την πλαγιολίσθηση όπως σε ένα πισωκίνητο μοντέλο.

Φυσικά πρωταγωνιστικό ρόλο θα έχει ο δίλιτρος υπερτροφοδοτούμενος κινητήρας που σύμφωνα με τους ανθρώπους της εταιρίας δεν θα φθάνει απλώς αλλά θα ξεπερνά τους 400 ίππους προσφέροντας εκρηκτικές επιδόσεις. Η μετάδοση θα γίνεται μέσω κιβωτίου διπλού συμπλέκτη ενώ την ανάλογη φροντίδα θα έχει και η ανάρτηση που αναμένεται να διαθέτει ειδικές ρυθμίσεις και αρχιτεκτονική που θα είναι αποκλειστικές για την συγκεκριμένη έκδοση. Η επίσημη αποκάλυψη της Mercedes-AMG A45 αναμένεται να γίνει μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2019.