Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Αποκαλυπτήρια για τη McLaren MCL35M (video)

Ελλάδα 11:45
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αποκαλυπτήρια για τη McLaren MCL35M (video)

FORMULA 1

Αποκαλυπτήρια για τη McLaren MCL35M (video)

FORMULA 1

Η McLaren έγινε η πρώτη ομάδα του μαγικού κόσμου της Formula 1 που αποκάλυψε το νέο της μονοθέσιο!

Advertisement
Advertisement

Το κωδικό του όνομα είναι MCL35Μ και με αυτό η ιστορική ομάδα θα μάχεται στις πίστες του παγκοσμίου πρωταθλήματος του 2021. Ως γνωστόν, με τις αλλαγές των κανονισμών να έχουν μετατοπιστεί το 2022 λόγω της παγκόσμιας πανδημίας του Covid-19, τα φετινά «όπλα» των ομάδων θα διαφέρουν… στα σημεία σε σχέση με τα περυσινά.

Ωστόσο, από τις δέκα ομάδες, η McLaren είναι αυτή που έχει τις μεγαλύτερες αλλαγές αφού είναι η μοναδική που άλλαξε προμηθευτή υβριδικών μηχανών. Από το στρατόπεδο της Renault, πέρασε ξανά στο στρατόπεδο της Mercedes, αναβιώνοντας μία πολύ επιτυχημένη συνεργασία του παρελθόντος.

Βέβαια η ενσωμάτωση μία υβριδικής μηχανής σε ένα μονοθέσιο, δεν είναι τόσο απλή και η McLaren ξόδεψε τα δύο διαθέσιμα tokens στο πίσω μέρος του μονοθεσίου. Ωστόσο στη βρετανική ομάδα φιλοδοξούν η MCL35M να συνεχίσει με κεκτημένη ταχύτητα απ’ όσα πέτυχε η προκάτοχός της – θυμίζουμε πως ολοκλήρωσε τη σεζόν στην τρίτη θέση της βαθμολογίας κατασκευαστών. Είχε να βρεθεί τόσο ψηλά από το 2012, τότε με τους Jenson Button και Lewis Hamilton στα κόκπιτ.

Advertisement

Μιλώντας για οδηγούς, ο Lando Norris παραμένει για τρίτη αγωνιστική σεζόν αλλά θα έχει νέο teammate αφού ο Carlos Sainz πήγε στη Ferrari και στη θέση του ήρθε ο διψασμένος για επιτυχίες Daniel Ricciardo.

Ο Αυστραλός είπε: «Είναι φοβερό που επιτέλους φοράω τα χρώματα της ομάδας, μιας και φαντάζει αιώνας από τον περασμένο Μάιο που επιβεβαιώθηκε η συνεργασία μας. Είμαι κατενθουσιασμένος που είμαι οδηγός της McLaren και ανυπομονώ να ξεκινήσει η σεζόν».

Advertisement

Τα χρώματα παραμένουν ίδια, η διάταξη των χορηγών παρόμοια με πέρυσι ενώ δεν υπάρχει λογότυπο της Mercedes πάνω στο μονοθέσιο. Ωστόσο, το «M» που συμπληρώνει το… περυσινό MCL35, αναφέρεται στη γερμανική εταιρεία.

«Όλοι μας στη McLaren είμαστε έτοιμοι και αποφασισμένοι για μία ακόμα σεζόν με άκρως ανταγωνιστικούς αγώνες. Όλη η ομάδα δούλεψε σκληρά αυτό το σύντομο σε διάρκεια “χειμώνα”, μαζί με τους συνεργάτες μας στη Mercedes-AMG, ώστε να δημιουργήσουμε την MCL35M και να παρέχουμε στους οδηγούς μας ένα ανταγωνιστικό μονοθέσιο. Ήταν μεγάλη πρόκληση», είπε μεταξύ άλλων ο επικεφαλής της McLaren, Andreas Seidl.

Το παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2021 θα ξεκινήσει από το Μπαχρέιν στις 28 Μαρτίου, ενώ το μοναδικό χειμερινό τεστ εξέλιξης θα διεξαχθεί στις 12-14 του μήνα, πάλι στην πίστα του Σακχίρ.

McLaren-MCL35M-a1000x600

Διαβάστε επίσης:
Instagram F1 Live: Πουρναράκης-Σεϊτανίδης σχολιάζουν τα νέα της F1!

Γλίτωσε τα χειρότερα ο Alonso, προλαβαίνει τη νέα σεζόν!

H Ferrari ανακοίνωσε… ημερομηνίες αποκαλυπτηρίων!