Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η νέα Lamborghini Aventador θα είναι υβριδική

Ελλάδα 14:28
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η νέα Lamborghini Aventador θα είναι υβριδική

ΝΕΑ

Η νέα Lamborghini Aventador θα είναι υβριδική

ΝΕΑ

Η αντικαταστάτρια της Lamborghini Aventador θα σηματοδοτήσει την πρώτη προσπάθεια της ιταλικής αυτοκινητοβιομηχανίας στην υβριδική τεχνολογία, διατηρώντας ταυτόχρονα τον κλασσικό V12 κινητήρα.

Advertisement
Advertisement

 

Η κορυφαία Lamborghini αλλάζει χωρίς να χάσει τον χαρακτήρα της, εκσυγχρονίζεται χωρίς να ξεχνά την παράδοση. Αυτό δίνει στον Maurizio Reggiani, τον αρχιμηχανικό (chief technical officer) της Lamborghini, μία ειδική αποστολή: Την δημιουργία ενός υβριδικού συστήματος που διατηρεί το DNA της μάρκας. Έτσι, η Lamborghini, μαζί με τον ηλεκτροκινητήρα διατηρεί και το ατμοσφαιρικό δωδεκακύλινδρο (V12) μοτέρ.

Advertisement
Advertisement

«Πιστεύουμε ότι η διατήρηση του V12 είναι κάτι θεμελιώδες όσον αφορά το συναίσθημα, τον ήχο και τις επιδόσεις», ανέφερε σε συνέντευξή του ο Reggiani την περασμένη εβδομάδα στο show της Γενεύης.

Η καρδιά της Aventador είναι ο ατμοσφαιρικός κινητήρας V-12 και εφοδιάζει όλη την γκάμα της ακόμη και την απόλυτη Aventador SVJ Roadster, η οποία έκανε το ντεμπούτο της στην Γενεύη. Η Lamborghini πιθανότατα θα ξεκινήσει την δημιουργία για την διάδοχο του μοντέλου γύρω στο 2021, σύμφωνα με προηγούμενες ανακοινώσεις. Ως τώρα δεν έχει ανακοινωθεί η ακριβής ημερομηνία Ο Reggiani δεν έδωσε πληροφορίες για την ημερομηνία παρουσίασης.

Advertisement

«Αυτή είναι η δουλειά μας για να δημιουργήσουμε την τέλεια συγχώνευση μεταξύ των δύο, κινητήρων (θερμικού και ηλεκτρικού) και για την Aventador, πιστεύουμε ότι το V-12 εξακολουθεί να αποτελεί την καλύτερη επιλογή», δήλωσε ο Reggiani και πρόσθεσε: «Ο ηλεκτροκινητήρας έρχεται να καλύψει την μοναδικό αδύναμο σημείο του V12, που είναι η ροπή στις χαμηλές στροφές. Έτσι παίρνουμε το καλύτερο από τους δύο κόσμους για ένα τέλειο αποτέλεσμα».

Advertisement