Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Lamborghini: Ο V12 έχει ζωή…

Ελλάδα 21:59
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Lamborghini: Ο V12 έχει ζωή…

ΝΕΑ

Lamborghini: Ο V12 έχει ζωή…

ΝΕΑ

Είναι τεχνικά δυνατό να καταστεί ο V12 φιλικός προς το περιβάλλον. Αλλά η ποινή σε επίπεδο απόδοσης θα είναι τεράστια. Τάδε έφη, η Lamborghini.

Advertisement
Advertisement

Οι 12κύλινδροι κινητήρες με μεγάλη χωρητικότητα και ατμοσφαιρική τεχνοτροπία είναι υπό εξαφάνιση. Αυτοκινητοβιομηχανίες όπως οι Mercedes-Benz και BMW σχεδιάζουν ήδη να τους θέσουν στο χρονοντούλαπο της ιστορίας, αλλά, ευτυχώς, άλλοι όπως η Rolls-Royce θα τους κρατήσει όσο το δυνατόν περισσότερο στη ζωή. Ένας άλλος εξωτικός κατασκευαστής, η Lamborghini, προστίθεται στην ομάδα των εταιρειών που εκφράζουν την υποστήριξή τους για τους V12, μέσω της φωνής του επικεφαλής του τεχνικού τμήματος της, Maurizio Reggiani.

Μιλώντας στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης, o Reggiani σχολίασε ότι o V12 κινητήρας της μάρκας δεν έχει πεθάνει ακόμα και θα συνεχίσει να αναβαθμίζεται τα επόμενα χρόνια ώστε να παραμείνει “υπάκουος” με τα ολοένα αυστηρότερα όρια εκπομπών ρύπων. “Ο V12 πρέπει να σέβεται ομολογουμένως ορισμένους κανόνες. Είμαστε σε θέση να εγγυηθούμε ότι ο V12 θα μπορέσει να εκπληρώσει όλους τους κανόνες του Euro 6. Μετά από αυτό, έρχονται τα ζητήματα της χωρητικότητας και της κατανάλωσης καυσίμου. Αυτό που γίνεται ξεκάθαρο είναι ότι αν θέλετε ένα σούπερ σπορ αυτοκίνητο, η κατανάλωση καυσίμου εξ ορισμού δεν μπορεί να μειωθεί. “Μέχρι στιγμής, ο V12 της Aventador θα ικανοποιήσει όλα τα πρότυπα του Euro 6, αλλά τι θα συμβεί όταν αντικατασταθεί αυτός από το Euro 7; Ο Reggiani ισχυρίζεται ότι είναι τεχνικά δυνατό να βελτιωθεί ο V12 και να πληρεί ακόμη πιο αυστηρούς κανονισμούς, αλλά αυτό θα σήμαινε ότι η μονάδα θα υποστεί μια σοβαρή μείωση ισχύος.

Advertisement
Advertisement

“Το μέλλον είναι το Euro 7, το παιχνίδι αλλάζει δραματικά. Ίσως το 2023, ή το 2025. Θα έχει πραγματικές σημαντικές επιπτώσεις όσον αφορά την απόδοση και τις επιδόσεις”.

Είναι ενδιαφέρον ότι, πριν από πολλά χρόνια, ο Reggiani συνεργάστηκε με τον Ferruccio Lamborghini, τον ιδρυτή και οραματιστή της Lamborghini. Κάποιοι δημοσιογράφοι τον είχαν ρωτήσει, ποιο αυτοκίνητο προσφέρει στον οδηγό μέγιστη απόλαυση Και η απάντηση του ήταν πολύ απλή. “Αventador! Ήταν ένας άνθρωπος που του άρεσε ο ήχος και η τελειότητα και κανένας άλλος κινητήρας δεν μπορεί να πλησιάσει το τέλειο όπως ο V12. Για τον Ferruccio, ήταν ο κινητήρας και ο σχεδιασμός, ναι ακριβώς, ο κινητήρας και ο σχεδιασμός…”.