Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η νέα Alfa Romeo Giulia θα έχει και αμερικανικές ρίζες

Ελλάδα 9:56
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η νέα Alfa Romeo Giulia θα έχει και αμερικανικές ρίζες

ΝΕΑ

Η νέα Alfa Romeo Giulia θα έχει και αμερικανικές ρίζες

ΝΕΑ

Η αυτοκινητοβιομηχανία του Τορίνο δουλεύει πυρετωδώς στην εξέλιξη της νέας Giulia, με τη σχεδίαση να έχει ήδη ολοκληρωθεί.

Advertisement
Advertisement

Μετά από δύο ολόκληρα χρόνια δουλειάς, η Alfa Romeo κατάφερε να ολοκληρώσει τη σχεδίαση της επόμενης γενιάς της Giulia. Ο CEO της εταιρείας, Jean Philippe Imparato εμφανίστηκε εκστασιασμένος με το γεγονός, προλογίζοντας έτσι την ίσως πιο εθιστική Giulia όλων των εποχών.

Η μεγάλη απορία των περισσότερων όμως, αφορά στο τι θα βρίσκεται στη βάση της. Ως μέλος του Ομίλου Stellantis, η Alfa Romeo πρόκειται να αξιοποιήσει την καινοτόμα πλατφόρμα STLA Large για την κατασκευή του νέου της σπορ σεντάν.

Πρόκειται για μία από τις πιο ευέλικτες πλατφόρμες που υπάρχουν και για αυτό, υποβαστάζει και το Dodge Charger τελευταίας γενιάς. Για να δώσουμε μία τάξη μεγέθους της ευελιξίας της STLA Large, υποστηρίζει και αμιγώς ηλεκτρικά και κινητήρες εσωτερικής καύσης, κάτι που αποδεικνύεται περίτρανα με το Charger.

Advertisement
Advertisement

Επιπλέον, η πλατφόρμα της Stellantis μπορεί να υποστηρίξει μοντέλα πολλών και διαφορετικών κατηγοριών, με διαφορετικό μεταξόνιο. Συνεπώς, η Alfa Romeo θα αξιοποιήσει την STLA Large και για τη νέα Giulia και για τη νέα Stelvio.

Το Dodge Charger είναι το πρώτο μοντέλο παραγωγής που αξιοποίησε την πλατφόρμα και αναμένεται να δούμε πολλά ακόμα να τη μοιράζονται.

Βάσει πληροφοριών που έχουν διαρρεύσει, η νέα Alfa Romeo Giulia θα παρουσιαστεί το 2026, επομένως σύντομα θα δούμε τις πρώτες πρωτότυπες να κάνουν δοκιμές εξέλιξης.

Advertisement

Από την άλλη, η Stelvio θα λανσαριστεί στις αγορές το 2025, που σημαίνει ότι θα έχουμε πολύ νωρίτερα την ευκαιρία να δούμε τις δυνατότητες της πλατφόρμας STLA Large.

Πάντως, τόσο η Giulia όσο και η Stelvio αναμένεται να διατεθούν τόσο σε αμιγώς ηλεκτρικές, όσο και σε συμβατικές εκδόσεις με κινητήρα εσωτερικής καύσης.

Advertisement