Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Michelin εξελίσσει ελαστικά για 480 km/h

Ελλάδα 20:15
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Michelin εξελίσσει ελαστικά για 480 km/h

ΝΕΑ

Η Michelin εξελίσσει ελαστικά για 480 km/h

ΝΕΑ

Καθώς τα hyper cars γίνονται ολοένα και ταχύτερα η Michelin εξελίσσει ελαστικά που μπορούν να ανταποκριθούν σε εξωτικές επιδόσεις.Του ΓΙΑΝΝΗ ΧΑΡΠΙΔΗ

Advertisement
Advertisement

Το κυνήγι του εντυπωσιασμού φαίνεται πως δεν έχει όρια. Αρχικά η Bugatti Chirion με τον W16 quad turbo κινητήρα των 8 λίτρων και 1.500 ίππων είχε μια ηλεκτρονικά περιορισμένη ταχύτητα της τάξης των 420 km/h.

Στη συνέχεια η Koenigsegg Agera RS έφθασε τα 447 km/h και οι στόχοι της εταιρίας είναι να ξεπεράσει τα 480 km/h. Tον ίδιο στόχο έχει και η Hennessey η οποία ισχυρίζεται πως το αναμενόμενο Venom F5 θα μπορεί να φθάνει σε αυτή την ταχύτητα.

michelinhypersport345654harpi640_1

Advertisement
Advertisement

Το ενδιαφέρον από αρκετές εταιρίες δημιουργεί και την ανάγκη για τη δημιουργία των κατάλληλων ελαστικών για ένα τόσο υψηλό επίπεδο επιδόσεων. Η Michelin έχει στενή συνεργασία με τις εταιρίες που εμπλέκονται στο χώρο των hyper cars και έχει κατασκευάσει τα ελαστικά για την Bugatti αλλά και την Koeninsegg χωρίς όμως να διαθέτει ακόμα ελαστικό με προδιαγραφές για 480 km/h. Σύμφωνα πάντως και με πρόσφατη δήλωση του product manager της εταιρίας, Sric Schmedding η Michelin είναι πολύ κοντά στην επίτευξη αυτού του στόχου γεγονός που σημαίνει πως σύντομα το ειδικό ελαστικό υπερυψηλών επιδόσεων θα είναι έτοιμο και πως το σπάσιμο του φράγματος των 480 km/h από αυτοκίνητο παραγωγής θα μπορεί να γίνει πραγματικότητα.

michelinhypersport345654harpi640