Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η MG θα παρουσιάσει πρώτη ένα πραγματικά φτηνό ηλεκτρικό;

Ελλάδα 8:17
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η MG θα παρουσιάσει πρώτη ένα πραγματικά φτηνό ηλεκτρικό;

ΝΕΑ

Η MG θα παρουσιάσει πρώτη ένα πραγματικά φτηνό ηλεκτρικό;

ΝΕΑ

Η «μάχη» για ένα οικονομικά προσιτό σούπερμίνι, έχει φουντώσει για τα καλά και το φημολογούμενο MG2 μπορεί να είναι το «next big thing».

Advertisement
Advertisement

Η MG ετοιμάζει ένα νέο οικονομικό ηλεκτρικό αυτοκίνητο, που θα αντιμετωπίσει το νέο Citroen e-C3 και το Fiat Panda επόμενης γενιάς.

Είναι πιθανό να φέρει το όνομα MG2 και θα μπορούσε να διατεθεί στο όριο των 20.000 ευρώ, όταν αποκαλυφθεί στο τέλος του επόμενου έτους, ανταγωνιζόμενο ευθέως και το πολυσυζητημένο μοντέλο της Volkswagen, στην ίδια οικονομική κλίμακα.

Η -κινεζικής ιδιοκτησίας- βρετανική μάρκα παρουσίασε μια ολοκαίνουργια γενιά του σουπερμίνι MG3, στην  έκθεση αυτοκινήτου της Γενεύης 2024. Φέρνει ένα πλήρως υβριδικό σύστημα μετάδοσης κίνησης και είναι πιθανό να είναι πιο ακριβό από τους προκατόχους του, ενώ εξακολουθεί να ανταγωνίζεται μοντέλα όπως το Toyota Yaris και το Renault Clio.

Advertisement
Advertisement

Όμως, μιλώντας στην έκθεση, ο επικεφαλής προϊόντων και σχεδιασμού της MG Motor UK, Ντέιβιντ Άλισον, αποκάλυψε ότι η εταιρεία εργάζεται επίσης σε ένα αμιγώς ηλεκτρικό αδελφό του MG3.

«Νομίζω ότι όλοι φαίνεται να κοιτάζουν σε αυτήν την κατηγορία, αυτή τη στιγμή, το Β Segment ή ακριβώς κάτω από αυτό, περίπου τέσσερα μέτρα σε μήκος, με αυτό το μαγικό κλιμάκιο των 20.000 ευρώ», είπε o Άλισον. «Αν κάποιος πρόκειται να το κάνει αυτό, θα πρέπει να είμαστε και εμείς στο σωστό σημείο. Υπάρχει ένα απόλυτο παράθυρο ευκαιρίας, περίπου 20.000 ευρώ. Είναι ένας συνδυασμός γκάμας, μεγέθους και τιμής και αν πετύχετε και τα τρία, θα τα καταφέρετε».

Η πρόσβαση της MG στην κινεζική παραγωγή και οι οικονομίες κλίμακας που προσφέρει η μητρική της εταιρεία, η SAIC Motor, σημαίνει ότι θα μπορούσε να ταιριάξει ή και να ξεπεράσει τη χωρητικότητα της μπαταρίας των 44 kWh που προσφέρεται στην έκδοση κυκλοφορίας του e-C3, η οποία έχει αυτονομία έως και 319 χιλιόμετρα. Αναμένουμε ότι η τεχνολογία του αυτοκινήτου θα αντικατοπτρίζει αυτή του MG3, η οποία διαθέτει ένα ζευγάρι οθονών –ένα ψηφιακό ταμπλό οργάνων επτά ιντσών και μια οθόνη infotainment 10,25 ιντσών.