ΝΕΑ

Η Μέρκελ στη Φρανκφούρτη

Ελλάδα 16:26
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η Μέρκελ στη Φρανκφούρτη

ΝΕΑ

Η Μέρκελ στη Φρανκφούρτη

ΝΕΑ

Η εξαιρετικά… δημοφιλής στα μέρη μας Άνγκελα Μέρκελ δεν θα μπορούσε να απουσιάζει από το κορυφαίο ραντεβού της αυτοκίνησης. Η Γερμανίδα Καγκελάριος επισκέφθηκε την έκθεση της Φρανκφούρτης την Πέμπτη 12 Σεπτεμβρίου, πρώτη ημέρα για το κοινό. Εν μέσω προεκλογικής περιόδου στη Γερμανία, ήταν μίας πρώτης τάξεως ευκαιρία για τη Μέρκελ να στηρίξει την αυτοκινητοβιομηχανία της χώρας της, αλλά και να δείξει ότι παρά την ύφεση στην Ευρώπη, η τοπική οικονομία εξακολουθεί να ανθεί.

Advertisement
Advertisement

Κατά τη διάρκεια του χαιρετισμού που απηύθυνε, η Μέρκελ επανέλαβε το πλάνο της κυβέρνησής της για κυκλοφορία 1 εκατ. ηλεκτρικών αυτοκινήτων στη Γερμανία μέχρι το 2020. Παράλληλα, η Καγκελάριος ζήτησε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να χαλαρώσει την πίεση προς τους κατασκευαστές για τη μείωση των εκπομπών ρύπων. Οι γερμανικές εταιρείες παράγουν ως επί το πλείστον μεγάλα και υψηλού κυβισμού αυτοκίνητα, καθιστώντας πιο δύσκολη την προσαρμογή τους.

Η επικεφαλής της γερμανικής κυβέρνησης επισκέφθηκε αρκετά περίπτερα, ανάμεσά τους και αυτό της Volkswagen. Εκεί είδε από κοντά το e-Golf, την ηλεκτρική εκδοχή του δημοφιλούς μοντέλου, με αυτονομία 190 km.