Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Mercedes ψάχνει εναλλακτικές για το ρωσικό φυσικό αέριο

Ελλάδα 9:14
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Mercedes ψάχνει εναλλακτικές για το ρωσικό φυσικό αέριο

ΝΕΑ

Η Mercedes ψάχνει εναλλακτικές για το ρωσικό φυσικό αέριο

ΝΕΑ

Οι Ευρωπαίοι ηγέτες έκατσαν στο τραπέζι και αποφάσισαν να μην ενδώσουν στις απαιτήσεις του Πούτιν για πληρωμή του φυσικού αερίου σε ρούβλια.

Advertisement
Advertisement

Αυτό πιθανότατα θα έχει αντίκτυπο τον οποίο οι Γερμανοί οφείλουν να προλάβουν.

Με δύο εξαιρέσεις η ΕΕ αποφάσισε να μην χορέψει στο ρυθμό των Ρώσων και της Gazprom που θέλουν να ενισχύσουν το ρωσικό εθνικό νόμισμα και να αναγκάσουν τους ευρωπαίους να πληρώσουν σε ρούβλια για τις ανάγκες τους σε φυσικό αέριο. Θυμίζουμε ότι το 50% του φυσικού αερίου στη Γερμανία προέρχεται από τη Ρωσία, ενώ η βιομηχανία της Mercedes Benz εξαρτάται σε μεγάλο ποσοστό από το φυσικό αέριο για την ορθή λειτουργία της. Πρόσφατα η VW είχε δηλώσει πως δε φοβάται από τις κυρώσεις της ρωσικής πλευράς γιατί εφοδιάζεται με φυσικό αέριο που προέρχεται από τις εγχώριες πηγές. Ισχύει όμως το ίδιο και για την Mercedes;

Advertisement
Advertisement

Η γερμανική φίρμα εξαρτάται από το φυσικό αέριο των Ρώσων στο τμήμα της φανοποιείας αλλά και για τις ανάγκες θέρμανσης των εγκαταστάσεων. Δεν μπορούμε να πούμε δηλαδή ότι θα κλονιστεί η ομαλή λειτουργία της γραμμής παραγωγής, δεν τους αφήνουν όμως και αδιάφορους οι εξελίξεις στο πολιτικό μέτωπο. Προς το παρόν τηρούν στάση αναμονής, ψάχνοντας τις εναλλακτικές τους είτε με γερμανικό φυσικό αέριο, είτε με ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Θυμίζουμε πως εκτός από τη VW και την Mercedes, η BMW έχει εκφράσει τις ανησυχίες της, όπως και η Continental, με την Bosch πάντως να καυχιέται για την κλιματική της ουδετερότητα και την μηδαμινή εξάρτηση από φυσικό αέριο. Η παρτίδα σκάκι μεταξύ Ρώσων, Ευρωπαίων και Αμερικάνων έχει αντίκτυπο λοιπόν και στις μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες που αγωνιούν για την επόμενη μέρα. Δεν είναι και λίγα τα προβλήματα που έχουν να λύσουν με το Ρωσοουκρανικό να συμπληρώνει τις ελλείψεις σε ημιαγωγούς, την αύξηση στις τιμές των μετάλλων και τη διακοπή των γραμμών παραγωγής εξαιτίας του Covid-19.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Mercedes EQ Power: H ολοκληρωμένη γκάμα των plug-in hybrid
Φόρτιση στη Mercedes-Benz. Τόσο απλά!
Τρέλα για την Mercedes F1 από υποψηφίους μηχανικούς (+video)

 

Advertisement