Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Mercedes-AMG Project One κάνει μυστική εμφάνιση στο Μονακό

Ελλάδα 0:14
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Mercedes-AMG Project One κάνει μυστική εμφάνιση στο Μονακό

ΝΕΑ

Η Mercedes-AMG Project One κάνει μυστική εμφάνιση στο Μονακό

ΝΕΑ

Η Mercedes-AMG Project One πρέπει να είναι ένα από τα πιο προχωρημένα αυτοκινητικά όνειρα των τελευταίων ετών. Αυτή και ίσως η Aston Martin Valkyrie. Και οι δύο ξεκινούν μια νέα εποχή στα supercars μετά τις Ferrari LaFerrari, McLaren P1 και Porsche 918. Το AMG Project One είναι ένας συνδυασμός από καθαρή ωμή δύναμη και ήπια ηλεκτροκίνηση. Γιατί όμως εθεάθη “φορτωμένη” στο Μονακό;

Advertisement
Advertisement

Του ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ (gt@newsauto.gr)

Η Mercedes-AMG παρουσίασε το Project One τον Σεπτέμβριο του 2017 στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης. Ο λογαριασμός «The_luxurious_cars» στο Instagram έπιασε το Project One προσπαθώντας να κάνει μυστική εμφάνιση στο Μονακό. Αυτό που έγινε αντιληπτό ακόμη και με γυμνό οφθαλμό είναι το μεγαλύτερο ύψος από το έδαφος συγκριτικά με όσα γνωρίζαμε. Έχουμε όμως την απάντηση και σε αυτό το ερώτημα. Όχι δεν πρόκειται για κάποια νέα έκδοση, όσο για το απαραίτητο ύψος που δίνεται σε τέτοιου είδους πανάκριβα αυτοκίνητα προκειμένου να μεταφερθούν με ασφάλεια χωρίς να υποστούν ζημιές. Το τελευταίο πράγμα που θα ήθελε η Mercedes είναι να βλάψει το πολύ ακριβό τετράτροχο της, το οποίο θα παραδώσει στους πιθανούς πελάτες. Αυτό θα ήταν απλά κακό.

Mercedes-amg-project-one-tsiro-530

Advertisement
Advertisement

Ο κινητήρας – ένας συνδυασμός ενός υπερτροφοδοτούμενου V6 1.6 λίτρων και δύο ηλεκτρικών κινητήρων για την τροφοδοσία των μπροστινών τροχών – αποδίδει 1.000 και πλέον ίππους. Πέντε μήνες μετά την επίσημη αποκάλυψη, δεν γνωρίζουμε καν με βεβαιότητα πόσο θα ζυγίζει. Λέγεται ότι δεν θα ξεπερνά τα 1400 kg. Η Mercedes σκοπεύει να παράγει μόλις 275 κομμάτια του Project One. Ωστόσο, η εταιρεία έχει λάβει τουλάχιστον 1.100 αιτήσεις για αγορά. Η εταιρεία με την κίνησή της να περιφέρει το υπέρ-αυτοκίνητο είναι πιθανό να το κάνει για να δείξει στους πελάτες της τι θα έχουν σύντομα στους δικούς τους δρόμους.