Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Mercedes-AMG GT απέναντι στο Nissan GT-R

Ελλάδα 3:16
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Mercedes-AMG GT απέναντι στο Nissan GT-R

ΝΕΑ

Η Mercedes-AMG GT απέναντι στο Nissan GT-R

ΝΕΑ

Παρά τα ονόματα κοινής χρήσης, αυτά τα δύο δεν θα μπορούσαν να είναι πιο διαφορετικά με την πρώτη ματιά. Το Nissan GT-R είναι μια συνεχώς αναθεωρημένη έκδοση ενός αυτοκινήτου που ήταν καταπληκτικό πριν από δέκα χρόνια. Αποκαλείται επίσης Godzilla, το οποίο παραδόξως θυμίζει το “θηρίο από την Πράσινη Κόλαση”, ένα ψευδώνυμο που κέρδισε η Mercedes AMG GT στο Νίρμπουργκρινγκ.

Advertisement
Advertisement

Του ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ (gt@newsauto.gr)

Φυσικά, σήμερα όλα έχουν τετρακίνηση και φανταστικές δυνατότητες στις επιδόσεις. Το GT-R έχει επίσης σχεδόν διπλασιαστεί στην τιμή, αλλά είναι ακόμα λιγότερο ακριβό από το γερμανικό αυτοκίνητο. Υπάρχουν επίσης ομοιότητες μεταξύ των δύο … εκτός από το όνομα. Έχουν διπλό-turbo κινητήρες με V-ρύθμιση στο μπροστινό μέρος, κιβώτιο διπλού συμπλέκτη και άλλα πολλά πικάντικα. Το Nissan ζυγίζει περισσότερο αλλά αυτό μικρή σημασία έχει. Η απόδοση ισχύος είναι περίπου ίδια, όπως επισημαίνει ο Mat Watson της Carwow.

Το GT-R με την κίνηση σερ όλους τους τροχούς είναι ιδανικό για αγώνες drags. Διαθέτει επίσης traction control που ρυθμίζεται από σχετικό μπουτόν στο εσωτερικό, αχρείαστο στην ευθεία. Αλλά και τα δύο με κάποιο τρόπο αντιδρούν διαφορετικά από τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα μιας ιδιαίτερης Porsche 911.

Advertisement
Advertisement

Mercedes-amg-gt-r-vs-nissan-gt-r-is-an-odd-drag-race-tsiro-640

Στον μεταξύ τους αγώνα, ο οποίος ξεκινά με εκπληκτικά καλό τρόπο για την AMG GT R. Παρόλα αυτά, το ιαπωνικό μοντέλο επιστρέφει γρήγορα και παίρνει το προβάδισμα. Αργότερα, η Merc αποκαθιστά τη διαφορά συγκεντρώνοντας όλα τα πλεονεκτήματά της, αλλά υπάρχει μόνο ένα νήμα διαφοράς μεταξύ τους, ακόμα και στη δοκιμή φρένων.