Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η McLaren 765LT εκτοξεύεται στους 1.000 ίππους

Ελλάδα 6:35
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η McLaren 765LT εκτοξεύεται στους 1.000 ίππους

ΝΕΑ

Η McLaren 765LT εκτοξεύεται στους 1.000 ίππους

ΝΕΑ

Γνωρίζουμε την Hennessey από τις εξωφρενικές αναβαθμίσεις που προσφέρει κυρίως σε μοντέλα με αμερικάνικους V8 όμως αυτή τη φορά στο στόχαστρό της βρέθηκε η McLaren 765LT για την οποία παρουσίασε ένα πακέτο αύξησης της απόδοσης στους 1.000 ίππους

Advertisement
Advertisement

Ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά των βελτιώσεων που έχουμε δει κατά καιρούς από την Hennessey είναι πως αφορούν αυτοκίνητα με ήδη εντυπωσιακή απόδοση στην εργοστασιακή τους μορφή.

Δεν πρέπει λοιπόν να παραξενεύει το γεγονός πως αυτή τη φορά ο αμερικάνικος βελτιωτικός οίκος θεώρησε σκόπιμο να παρουσιάσει μια αναβάθμιση της κορυφαίας σε εκρηκτικότητα και επιδόσεις McLaren 765LT. Έτσι λοιπόν προέκυψε για το βρετανικό supercar το πακέτο HPE1000 που όπως σαφώς αφήνει να εννοηθεί η ονομασία του ανεβάζει της απόδοση του V6 twin turbo κινητήρα στους 1.000 ίππους.

hennessey mclaren 765lt

Advertisement
Advertisement

Σύμφωνα με την Hennessey η πραγματική αύξηση της ιπποδύναμης είναι μικρότερη από αυτή που θεωρητικά φαίνεται στα χαρτιά αφού όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην πρώτη δυναμομέτρηση της 765LT σε απόλυτα εργοστασιακή μορφή ο κινητήρας απέδωσε 865 ίππους ήτοι 100 επιπλέον από αυτούς που ισχυρίζεται η McLaren. Η περεταίρω αναβάθμιση έως του 1.000 ίππους έχει προκύψει λοιπόν μετά από επαναπρογραμματισμό της κεντρικής μονάδας ελέγχου, την αντικατάσταση των φίλτρων αέρα και της εξάτμισης. Οι σχετικά περιορισμένες επεμβάσεις έχουν σαν αποτέλεσμα και τη διατήρηση του κόστους σε ένα αναλογικά λογικό επίπεδο καθώς το πακέτο HPE1000 δεν ξεπερνά τα 25.000 δολάρια. Κάτι θεωρητικά προσιτό για όσους έχουν την οικονομική ευχέρεια απόκτησης μιας McLaren 765LT η οποία μετά την βελτίωση θα κάνει το 0-100 χλμ./ώρα σε 2,1’’.

hennessey mclaren 765lt

Διαβάστε επίσης
Αποκαλυπτήρια για τη McLaren Artura των 680 ίππων
McLaren Speedtail: Μόνο για εκατομμυριούχους
Όχι –και πάλι- στα SUV από τη McLaren