Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Μazda επαναφέρει τον Wankel

Ελλάδα 17:43
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Μazda επαναφέρει τον Wankel

ΝΕΑ

Η Μazda επαναφέρει τον Wankel

ΝΕΑ

Oι μηχανικοί της εταιρείας φαίνεται ότι βρήκαν τον τρόπο να φέρουν ξανά στο προσκήνιο τον κινητήρα Wankel. Δείτε πως!

Advertisement
Advertisement

Kώστας Φούζας (kf@newsauto.gr)

Σύμφωνα με επίσημες ανακοινώσεις της Mazda, o κινητήρας Wankel βρέθηκε εκτός πλάνων το προηγούμενο διάστημα, καθώς η περαιτέρω εξέλιξή του προκειμένου να πιάσει τις νέες νόρμες ρύπων θεωρήθηκε ιδιαίτερα δαπανηρή. Ωστόσο, φαίνεται ότι οι Ιάπωνες βρήκαν τη λύση και σύντομα ο περιστροφικός κινητήρας θα κάνει ξανά την εμφάνισή του. Ειδικότερα, η Mazda «πατεντάρισε» έναν νέο μηχανικό σχήμα που αφορά το μελλοντικό ηλεκτρικό αυτοκίνητο της εταιρείας.

Το συγκεκριμένο προσθιοκίνητο όχημα θα κινείται από έναν ηλεκτροκινητήρα, με τις μπαταρίες να είναι τοποθετημένες κάτω από το κάθισμα του συνοδηγού. Σε αυτή την περίπτωση ο Wankel κινητήρας θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την αύξηση της αυτονομίας (Range Extender).  Δηλαδή όταν αποφορτίζονται οι μπαταρίες να αναλαμβάνει την φόρτισή τους, στις περιπτώσεις που δεν είναι διαθέσιμο δίκτυο ηλεκτρικής ενέργειας (ταυτόχρονα ο κινητήρας Wankel θα μπορεί να τροφοδοτεί με ενέργεια και ένα σύστημα start/stop).

Advertisement
Advertisement

Tέλος, να αναφέρουμε ότι η Mazda πρόκειται να μας παρουσιάσει το πρώτο της ηλεκτρικό μοντέλο παραγωγής στα μέσα του 2019.