Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Maserati GranTurismo Targa είναι απλά πανέμορφη

Ελλάδα 8:06
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η Maserati GranTurismo Targa είναι απλά πανέμορφη

ΝΕΑ

Η Maserati GranTurismo Targa είναι απλά πανέμορφη

ΝΕΑ

Το πώς θα είναι η επόμενη γενιά της Maserati GranTurismo και μάλιστα σε έκδοση targa μας δείχνουν τα ψηφιακά σχέδια του Samuele Errico Piccarini.

Advertisement
Advertisement

Η Maserati μπαίνει σε μία νέα εποχή, κάτι που δείχνει περίτρανα το νέο εντυπωσιακό supercar της ιταλικής φίρμας, η διθέσια MC20, ένα μοντέλο που αναμένεται να λανσαριστεί μέσα στο 2021 και να προκαλέσει «πονοκέφαλο» στους ανταγωνιστές, όπως Ferrari και Lamborghini.

Πέραν αυτής και σύμφωνα με φήμες μέσα από το εργοστάσιο, μέσα στην επόμενη πενταετία αναμένεται και η νέα γενιά της κουπέ GranTurismo. Περιμένοντας την έλευσή της, ξεκίνησαν να εμφανίζονται και διάφορες επεξεργασμένες σε υπολογιστή εκδοχές, όπως αυτή του πρωτότυπου GranTurismo Targa, που επιμελήθηκε ο Ιταλός Samuele Errico Piccarini σε συνεργασία με την FCA. Μάλιστα ο νεαρός σχεδιαστής φοιτά σε ένα από τα σημαντικότερα ιδιωτικά κολλέγια της γείτονας χώρας, το Istituto Europeo di Design.

Advertisement
Advertisement

Η εκπληκτικής σχεδίασης GranTurismo Targa εμπνέεται από τη θρυλική Maserati 5000GT, ενώ το βασικό της χαρακτηριστικό εστιάζεται στην απουσία της σταθερής οροφής, όπου στη θέση της υπάρχει μία γυάλινη επιφάνεια, η οποία και αποσπάται. Επίσης, έχει σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο, ώστε να μπορεί να τοποθετηθεί εμπρός το μοτέρ, ενώ δεν λείπουν λεπτομέρειες όπως τα εμπρός φωτιστικά σώματα LED, η πίσω φωτιζόμενη μπάρα και οι διπλές απολήξεις.

Ο Piccarini δεν έχει ανακοινώσει κάτι επιπλέον για τα μηχανικά μέρη του δημιουργήματός του, αλλά είναι πιθανό να εφοδιάζεται με το νέο V6 twin-turbo μοτέρ των 3,0 λίτρων, που στην περίπτωση της MC20 αποδίδει 630 ίππους και 730 Nm ροπής.

Advertisement

Διαβάστε επίσης:

Αποκάλυψη! Σε ποια ΙΧ αλλάζουν και σε ποια όχι τα Τέλη Κυκλοφορίας 2021

Advertisement

Αποκλειστικό: Από ΚΤΕΟ κάθε χρόνο – Ποιά αυτοκίνητα αφορά;

«Μπλόκο» των Αρχών σε ΙΧ και φορτηγά με βουλγάρικες πινακίδες!

 

Advertisement