Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η λειτουργία του υβριδικού συστήματος της Suzuki (video)

Ελλάδα 21:01
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η λειτουργία του υβριδικού συστήματος της Suzuki (video)

ΝΕΑ

Η λειτουργία του υβριδικού συστήματος της Suzuki (video)

ΝΕΑ

Η ιαπωνική εταιρεία έχει μεριμνήσει για την εξοικονόμηση καυσίμου χωρίς εκπτώσεις στις επιδόσεις και την ευρυχωρία.

Advertisement
Advertisement

Ένα από τα αδιαπραγμάτευτα «θέλω» των σύγχρονων οδηγών είναι η σύζευξη «επιδόσεων-χαμηλής κατανάλωσης-ευρυχωρίας». Καθοριστικό ρόλο στην ικανοποίηση των αναγκών διαδραματίζει η ήπια υβριδική τεχνολογία που ενσωματώνουν πολλά από τα νέα αυτοκίνητα.

Σε αυτή τη «νέα τάξη πραγμάτων» έχει προσαρμοστεί και η Suzuki η οποία ενσωματώνει το σύστημα mild hybrid στα ανανεωμένα Swift, Vitara, SCross και Ignis. Η ιαπωνική εταιρεία έχει «βαφτίζει» το εν λόγω σύστημα Smart Hybrid Vehicle by Suzuki, το οποίο συναντάται με το ακρωνύμιο SHVS. Από τι, όμως, απαρτίζεται;

Advertisement
Advertisement

Τα μοντέλα ενσωματώνουν μια μπαταρία ιόντων λιθίου υψηλής ενεργειακής απόδοσης (48V), η οποία φορτίζεται όταν δεν ασκείται πίεση στο πεντάλ γκαζιού. Παράλληλα, συναντάται μιας συμπαγής ηλεκτρογεννήτρια ISG (Integrated Starter Generator) η οποία υποβοηθά τόσο το θερμικό μοτέρ όσο και τον μετατροπέα τάσης 48V-12V (DCDC). Ο τελευταίος χαμηλώνει την τάση από τα 48 στα 12V για την παροχή ενέργειας σε υποσυστήματα (π.χ. κλιματισμός) που απαιτούν χαμηλότερη.

Με το ήπιο υβριδικό σύστημα ο οδηγός μειώνει τις επισκέψεις στα πρατήρια καυσίμου, καθώς το αυτοκίνητο -απλά-  επαναφορτίζεται κατά την επιβράδυνση.

Η 48βολη μπαταρία υποβοηθά τον βενζινοκινητήρα παρέχοντας ηλεκτρική ισχύ γεγονός που βελτιώνει την επιτάχυνση του αυτοκινήτου.

Advertisement

Επιπροσθέτως, δεν υπάρχει κανένας συμβιβασμός στην άνεση ελέω της μπαταρίας μικρού μεγέθους που βρίσκεται κάτω από το κάθισμα του οδηγού και ζυγίζει μόλις 6,2 κιλά.

Advertisement

Ως εκ τούτου, οι χώροι του αυτοκινήτου παραμένουν άνετοι και λειτουργικοί, ενώ δεν επιβαρύνεται το συνολικό βάρος και κατά συνέπεια η οδηγική συμπεριφορά του αυτοκινήτου.

Ακολουθεί το βίντεο της Suzuki

Advertisement

Διαβάστε επίσης:

Επιστρέφει το Suzuki Samurai;

Η εξέλιξη του Suzuki Jimny

Νέο Suzuki Swift Sport – Το πιο εξελιγμένο μικρό (video)