Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Νέο Suzuki Swift Hybrid – Το πιο εξελιγμένο μικρό (video)

Ελλάδα 12:13
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Νέο Suzuki Swift Hybrid – Το πιο εξελιγμένο μικρό (video)

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Νέο Suzuki Swift Hybrid – Το πιο εξελιγμένο μικρό (video)

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑ

Το νέο Suzuki Swift Hybrid ανανεώθηκε και το μικρό δημοφιλές μοντέλο της αγοράς πέρασε στη νέα εποχή.

Advertisement
Advertisement

Εκτός από τις αισθητικές εξωτερικές αλλαγές του hot hatchback, οι οποίες προσφέρουν έναν πιο σπορ χαρακτήρα, ο κινητήρας χαριζει εξαιρετική οικονομία καυσίμου χάρη στο σύγχρονο ήπιο υβριδικό σύστημα.

Παράλληλα, το νέο Suzuki Swift Hybrid εξοπλίζεται με μια πληθώρα συστημάτων ασφαλείας, γεγονός που κατατάσσεται στα ασφαλέστερα αυτοκίνητα της αγοράς στην κατηγορία του.

Το Suzuki Swift έχει σημειώσει μεγάλες επιτυχίες και διακρίσεις στο πρόσφατο παρελθόν, κυρίως λόγω του fun-to drive χαρακτήρα του και την κομψή του εμφάνιση. Από το 2017 βρέθηκε στο πόντιουμ, διεκδικώντας το βραβείο του World Urban Car και μέχρι το τέλος του 2019, η ιαπωνική εταιρεία μέτρησε 745.000 πωλήσεις. Με την ανανεωμένη εκδοχή του μοντέλου στοχεύει την κορυφή με “όπλα” του την αισθητική, τη μηχανική και την τεχνολογική του υπεροχή.

Advertisement
Advertisement

suzuki swift facelift

Η πρώτη ματιά που σας μαγνητίζει
Το νέο Suzuki Swift Hybrid εκπέμπει δυναμισμό και αυτό διακρίνεται από την επιβλητική τρισδιάστατη μάσκα και την προσθήκη της διακοσμητικής λωρίδας χρωμίου. Η αεροδυναμική οροφή ενισχύει την δυναμική του εμφάνιση, ενώ πολύ έξυπνα οι χειρολαβές των πίσω θυρών “κρύβονται” χαρίζοντας πόντους στην συνολική εικόνα του μοντέλου.

Η παλέτα χρωμάτων εμπλουτίζεται για το ανανεωμένο Suzuki Swift Hybrid με τους υποψήφιους αγοραστές να μπορούν να επιλέξουν -εκτός των άλλων- τέσσερις νέες διχρωμίες (κόκκινο-μαύρη οροφή, μπλε-μαύρη οροφή, πορτοκαλί-μαύρη οροφή και κίτρινο-ασημί οροφή) που δεν πρόκειται να περάσουν απαρατήρητες. Παράλληλα, την ελκυστική εικόνα ολοκληρώνουν οι νέας σχεδίασης δίχρωμες ζάντες αλουμινίου.

Advertisement

suzuki swift facelift

Από τη θέση του οδηγού
Στο εσωτερικό του νέου Suzuki Swift Hybrid νιώθετε ασφαλής και ευχάριστα. Όσον αφορά το τελευταίο, οφείλεται στις μοντέρνες γραμμές που ακολουθεί το πιλοτήριο του μικρού σπορ μοντέλου. Το δυναμικό design μπορεί εύκολα να αναβαθμιστεί, χάρη στις νέες ασημένιες διακοσμητικές πινελιές που υπάρχουν στον προαιρετικό κατάλογο της Suzuki. Η εργονομία βρίσκεται σε υψηλό επίπεδο και έχει οδηγοκεντρικό χαρακτήρα. Είναι σαν να κατασκευάστηκε μόνο και μόνο για να κρατάει χαμογελαστούς και ευχαριστημένους τους οδηγούς του!

Advertisement

Στην κεντρική κονσόλα δεσπόζει η Multimedia οθόνη αφής 7 ιντσών. Από εκεί ο οδηγός μπορεί να χειριστεί το σύστημα πολυμέσων και το πρόγραμμα πλοήγησης, ενώ ταυτόχρονα έχει τον… έλεγχο του περιβάλλοντα χώρου μέσω της κάμερας οπισθορορείας. Φυσικά, ο χειρισμός του smartphone σας συνδέοντάς το μέσω BT ή καλωδίου USB είναι εύκολος και υπάρχει συμβατότητα των Apple CarPlay, Android Auto και MirrorLink.

Advertisement

Ο “Φύλακας Άγγελος” σας
Το νέο Suzuki Swift Hybrid είναι το μικρό μοντέλο που εξοπλίζεται με τα περισσότερα συστήματα ασφαλείας στην κατηγορία του.

Οδηγώντας το μικρό ιαπωνικό μοντέλο νιώθετε σαν να έχετε μαζί σας πάντα έναν “Φύλακα Άγγελο”, που απλά η Suzuki τον έχει βαφτίσει… Suzuki Safety Support.

Ουσιαστικά, πρόκειται για μια σειρά εξελιγμένων συστημάτων, που λειτουργούν ακαριαία προστατεύοντας όλους τους επιβάτες του αυτοκινήτου, καθώς και τους πεζούς.

Το νέο Suzuki Swift διαθέτει:

Dual Sensor Brake Support (DSBS), για πιο ασφαλή οδήγηση με σύστημα Προειδοποίησης Αλλαγής Λωρίδας και σύστημα Προειδοποίησης Εκτροπής Αυτοκινήτου.
6 αερόσακους
Σύστημα Hill Hold

Επιπλέον, το νέο υβριδικό Swift διαθέτει νέα συστήματα ασφαλείας όπως:

-Σύστημα Αναγνώρισης Τυφλού Σημείου (Blind Spot Monitor)
-Σύστημα Υποβοήθησης Οπίσθιας Διασταυρούμενης Κυκλοφορίας (Rear Cross Traffic Alert)
-Σύστημα Αναγνώρισης σημάτων Κυκλοφορίας (Traffic Sign Recognition)

Ακόμα μια σημαντική προσθήκη είναι και το Adaptive Cruise Control, το οποίο όταν υπάρχει προπορευόμενο όχημα, ένα ραντάρ μετρά την απόσταση από αυτό και αυτομάτως διατηρεί μεγάλη, μέση ή μικρή απόσταση, κατ’ επιλογή του οδηγού. Όταν δεν υπάρχει προπορευόμενο όχημα, το σύστημα διατηρεί την προκαθορισμένη από τον οδηγό ταχύτητα (λειτουργεί από 40 χλμ./ώρα έως και 160 χλμ./ώρα).

To κλειδί στην οικονομία
Η Suzuki εφοδιάζει το νέο Swift Hybrid με τον αποδοτικό 1.2 DUALJET κινητήρα, ο οποίος σε συνδυασμό με μια ηλεκτρογεννήτρια με λειτουργία ηλεκτρικού κινητήρα και μια μπαταρία ιόντων λιθίου μειώνει εντυπωσιακά την κατανάλωση καυσίμου του νέου σουπερμίνι της μάρκας.

Πλέον, η μπαταρία επεκτάθηκε και από τα 3Ah έφτασε στα 10Ah. Πρακτικά, το νέο Suzuki Swift Hybrid μπορεί να φτάσει μια μέση κατανάλωση της τάξεως των 3,9 λτ./100 χλμ. Επιπλέον, η υβριδική τεχνολογική καινοτομία της Suzuki μείωσε αρκετά και τους εκπεμπόμενους ρύπους CO2 με αποτέλεσμα στη δικίνητη έκδοση με το μηχανικό κιβώτιο να μην πληρώνει τέλη κυκλοφορίας.

Πώς λειτουργεί το υβριδικό σύστημα
Το υβριδικό σύστημα Suzuki μετατρέπει την κινητική ενέργεια που παράγεται κατά την επιβράδυνση σε ηλεκτρική ενέργεια, η οποία φορτίζει την μπαταρία ιόντων λιθίου. Η ισχύς που αποθηκεύεται στην μπαταρία χρησιμοποιείται από την ηλεκτρογεννήτρια ώστε να υποβοηθήσει τον κινητήρα κατά την επιτάχυνση προσφέροντας υψηλότερη ροπή και ταυτόχρονα χαμηλότερη κατανάλωση καυσίμου. Η ηλεκτρογεννήτρια επίσης αναλαμβάνει την παύση αλλά και την επανέναρξη λειτουργίας του κινητήρα όταν το αυτοκίνητο πρόκειται να σταματήσει (λειτουργία start-stop).

Πρόκειται για το ιδανικό υβριδικό σύστημα για μικρά αυτοκίνητα, καθώς έχει σχεδιαστεί για να προσφέρει όχι μόνο οικονομία στην κατανάλωση καυσίμου, αλλά και επιπλέον εξοικονόμηση χώρου και βέλτιστη κατανομή βάρους του αμαξώματος.

Το χαμηλό βάρος του αυτοκινήτου είναι ένα από τα σημαντικότερα ατού, του να κάνει πιο ευχάριστη τη διαδρομή σας.

Αναμφίβολα, η Suzuki έχει βάλει τη δική της προσωπική σφραγίδα στη μικρή κατηγορία, με το νέο Swift Hybrid να βρίσκεται πλέον σταθερά στην πρώτη αγοραστική επιλογή του ενδιαφερόμενου, γεγονός που το μοτό “Make Your Mark” εφαρμόζει απόλυτα στη φιλοσοφία της υβριδικού μοντέλου.