Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η λευκή Ferrari Testarossa που μπορεί να πιάσει τα 324 χλμ./ώρα.

Ελλάδα 3:45
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η λευκή Ferrari Testarossa που μπορεί να πιάσει τα 324 χλμ./ώρα.

ΝΕΑ

Η λευκή Ferrari Testarossa που μπορεί να πιάσει τα 324 χλμ./ώρα.

ΝΕΑ

Η συγκεκριμένη λευκή Ferrari είναι ένα δημιούργημα της Officine Fioravanti, που μπορεί να μοιάζει σαν εργοστασιακή Testarossa γιατί δεν έχει «πειραχτεί» η εξωτερικής της εμφάνιση αλλά είναι ιδιαίτερα ικανή σε επίπεδο επιδόσεων.

Advertisement
Advertisement

Η Ferrari Testarossa μπορεί να φαίνεται εργοστασιακή, σαν να βγήκε από το πλατό του Miami Vice αλλά είναι ιδιαίτερα ικανή σε επίπεδο επιδόσεων.

Το αμίμητο στυλ της Testarossa που έχει γίνει ορόσημο για τη δεκαετία του ’80, όταν συνδυάζεται με επιδόσεις που συναντάμε σε σύγχρονα σπορ μοντέλα, το αποτέλεσμα είναι εξαιρετικό. Η Officine Fioravanti ασχολήθηκε με την Ferrari Testarossa τον περασμένο Μάιο και τώρα, έχει φτάσει η ώρα των αποκαλύψεων με το Ιταλικό εμβληματικό μοντέλο της δεκαετίας του ’80 να δείχνει τελείως εργοστασιακό.

Advertisement
Advertisement

Η Fioravanti διατηρεί τον 12κύλινδρο κινητήρα των 4,9 λίτρων της Testarossa, ο οποίος με τις κατάλληλες επεμβάσεις αποδίδει τώρα 510 ίππους και 599 Nm ροπής- από 385 ίππους και 490 Nm που ήταν τα εργοστασιακά δεδομένα. Λεπτομέρειες για τις μηχανολογικές επεμβάσεις που έχει υποστεί η Testarossa από τη Fioravanti, δεν έχουν ανακοινωθεί. Ωστόσο, ο βελτιωτικός οίκος κάνει λόγο για σημαντική βελτίωση στις επιδόσεις, με την τελική ταχύτητα του μοντέλου να είναι 324 χλμ./ώρα.

Η εταιρεία φρόντισε για την αναβάθμιση των φρένων με σύστημα ABS– που δεν είχε αυτοκίνητο- καθώς επίσης και με σύστημα ελέγχου της πρόσφυσης. Αναβαθμισμένη είναι και η ανάρτηση με ηλεκτρονικά ρυθμιζόμενα αμορτισέρ της Ohlins αλλά και τα φρένα με τα «καλούδια» της Brembo. Σε ότι έχει να κάνει με την εξωτερική εμφάνιση του αυτοκινήτου, η Fioravanti φρόντισε να μην υπάρχει «χτυπητή» στο μάτι διαφορά. Μόνο στους τροχούς έχει γίνει μια επέμβαση και από τις ζάντες αλουμινίου των 16 ιντσών που ήταν η αρχική τοποθέτηση, τώρα η λευκή Testarossa έχει 17άρες εμπρός και 18 ιντσών πίσω.

Advertisement

Οι επεμβάσεις της Fioravanti συνεχίζονται και στην καμπίνα, με την αντικατάσταση αρκετών μερών με άλλα από ελαφρύτερα υλικά, μια και ένας από τους στόχους της βελτιωτικής εταιρείας ήταν και ο περιορισμός του βάρους. Η Fioravanti ισχυρίζεται πως με όλα όσα έχει κάνει, έχει καταφέρει να μειώσει το απόβαρο του αυτοκινήτου κατά 130 κιλά. Άλλες λεπτομέρειες για την πραγματικά ενδιαφέρουσα περίπτωση της Testarossa με τις επεμβάσεις της Fioravanti, δεν έχουμε αλλά όπως και να έχει, το αυτοκίνητο είναι χάρμα οφθαλμών.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Το μυστηριώδες πρωτότυπο της Ferrari (+video)
Πουλήθηκε η Ferrari Testarossa του Miami Vice
Ο Zlatan κερνάει μια ακόμα Ferrari για τα γενέθλιά του, τον… Zlatan

 

 

Advertisement