Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Lamborghini SC20 οργιάζει στην Μόντσα (video)

Ελλάδα 19:32
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Lamborghini SC20 οργιάζει στην Μόντσα (video)

ΝΕΑ

Η Lamborghini SC20 οργιάζει στην Μόντσα (video)

ΝΕΑ

Η κυριολεκτικά μοναδική Lamborghini SC20 που δημιουργήθηκε από το αγωνιστικό τμήμα της Lamborghini αποκλειστικά για έναν ιδιαίτερο πελάτη της απαθανατίστηκε σε χαμηλή πτήση στην πίστα της Μόντσα.

Advertisement
Advertisement

Η SC20 είναι το δεύτερο one-off μοντέλο που δημιουργείται από το αγωνιστικό τμήμα Squadra Corse και έχει σχεδιαστεί από το σχεδιαστικό τμήμα Centro Stile της Lamborghini στην Sant’Agata σε στενή συνεννόηση με τον ιδιαίτερο πελάτη της εταιρίας ο οποίος παρήγγειλε και το συγκεκριμένο μοντέλο. Το στυλ της SC20 είναι πραγματικά μοναδικό όπως άλλωστε και το αυτοκίνητο και σίγουρα αντλεί στοιχεία έμπνευσης από δημιουργίες που έχουν φτιαχτεί με κύριο στόχο τη χρήση στην πίστα.

Το αυτοκίνητο λοιπόν φαίνεται πως είναι στο τελικό στάδιο πριν την παράδοσή του καθώς απαθανατίστηκε στη διάσημη πίστα της Μόντσα όπου προφανώς γίνονται οι τελευταίες ρυθμίσεις της ανάρτησης και πιθανότατα ο τυχερός ιδιοκτήτης είχε την ευκαιρία για μια πρώτη γεύση των δυνατοτήτων του νέου του αποκτήματος. Φυσικά πρόκειται για ένα καθαρόαιμο roadster καθώς η SC20 δανείζεται τα μηχανικά μέρη και τον κινητήρα της θηριώδους Lamborghini Aventador SVJ. Αυτό σημαίνει πως κινείται από τον 6.5 V12 των 770 ίππων που περνούν μέσω κιβωτίου επτά σχέσεων και στους τέσσερις τροχούς.

lamborghini-sc20

Advertisement
Advertisement

Το σίγουρο είναι πως γνωρίζοντας τις δυνατότητες της Aventador SVJ είναι δεδομένο πως και η SC20 θα κόβει την ανάσα με τις επιδόσεις και την ταχύτητά της σε συνθήκες όπως αυτές της πίστας της Μόντσα. Βέβαια η απόλαυση μιας τέτοιας δημιουργίας δεν είναι για τον καθένα και παρά το γεγονός πως η Lamborghini δεν έχει δώσει στοιχεία σχετικά με το κόστος του one-off μοντέλου της είναι δεδομένο πως αυτό θα ξεπερνά τα 5 εκατ. ευρώ.

Διαβάστε επίσης

Advertisement

H VW δεν πουλά τη Lamborghini και την Ducati

Με V12 μοτέρ και ο διάδοχος της Lamborghini Aventador

Advertisement

Από τον δρόμο στην πίστα: Η νέα Lamborghini Huracan STO (video)