Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Lamborghini επιβεβαιώνει νέο υβριδικό μοντέλο με V12

Ελλάδα 14:04
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Lamborghini επιβεβαιώνει νέο υβριδικό μοντέλο με V12

ΝΕΑ

Η Lamborghini επιβεβαιώνει νέο υβριδικό μοντέλο με V12

ΝΕΑ

Η Lamborghini προχωρά τώρα στον εξηλεκτρισμό των μοντέλων της. Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Stephan Winkelmann αποκάλυψε τα μελλοντικά πλάνα της μάρκας.

Advertisement
Advertisement

Η εταιρία κάνει λόγο για τους «καλύτερους έξι μήνες» της Lamborghini σχετικά με τις πωλήσεις, ενώ, το επόμενο μοντέλο της θα διαθέτει έναν ατμοσφαιρικό V12 κινητήρα με υβριδικό σύστημα.

Χωρίς να αναφέρει λεπτομέρειες, το 56χρονο στέλεχος της Lamborghini είπε ότι θα χρησιμοποιηθεί ανάλογη τεχνολογία με τη Sián FKP 37 των 819 ίππων – το πρώτο εξηλεκτρισμένο αυτοκίνητο παραγωγής της εταιρείας.

Κατά τη διάρκεια της ίδιας συνέντευξης, ο Winkelmann είπε ότι το 2022 θα είναι η χρονιά όπου η Lamborghini θα παρουσιάσει δύο μοντέλα βασισμένα στις Huracan και Urus.

Advertisement
Advertisement

Το κεντρομήχανο V10 supercar δεν θα μεταβεί στην επόμενη γενιά το 2022 αλλά το 2024. Αυτό σημαίνει πως το υπάρχον μοντέλο θα αποκτήσει νέα έκδοση. Ο χρόνος θα δείξει αν θα είναι STO Spyder ή κάτι άλλο.

Όσον αφορά την Urus που θα κυκλοφορήσει τον επόμενο χρόνο, το super SUV θα ανανεωθεί, πιθανότατα θα διαθέτει ελαφρώς περισσότερη ισχύ όπως και plug-in υβριδικό σύστημα. Τα καμουφλαρισμένα πρωτότυπα έχουν εντοπιστεί στο δρόμο επανειλημμένα τους τελευταίους μήνες και σημειώστε πως η Lamborghini γιόρτασε τελευταία την παραγωγή 15.000 Urus.

Ο Winkelmann είπε στο Autocar ότι ο διάδοχος της Aventador θα λανσαριστεί το 2023 και θα υιοθετεί σύστημα PHEV. Δεν θα χρησιμοποιήσει υπερσυμπιεστή καθώς πιστεύει πως μόνο έτσι θα ανταποκριθεί στους αυστηρούς κανονισμούς εκπομπών. Είναι ο λόγος για τον οποίο η Lamborghini θα υιοθετήσει ένα υβριδικό σύστημα που θα συνεργάζεται με τον ολοκαίνουργιο κινητήρα V12.

Advertisement

Όταν ρωτήθηκε για το επιπλέον βάρος που προσθέτει το υβριδικό σύστημα, εκείνος απέφυγε μια άμεση απάντηση αναφερόμενος στην αναλογία kg/PS. Αυτό σημαίνει πως η νέα Aventador θα είναι ισχυρότερη από τη σημερινή προκειμένου να αντιμετωπίσει το επιπλέον βάρος. Ανθρακονήματα και άλλα εξαιρετικά ελαφριά υλικά θα μπορούσαν να ελαχιστοποιήσουν την αύξηση του βάρους.

Advertisement

Όσον αφορά την επόμενη γενιά Huracan, ο Winkelmann ανέφερε ότι είναι πολύ νωρίς για να πούμε αν θα διατηρήσει τον ατμοσφαιρικό κινητήρα V10 5,2 λίτρων που μοιράζεται με το Audi R8. Δεν αποκλείει βέβαια την πιθανότητα ενός υβριδικού V6, λέγοντας ότι η Lamborghini θα ερευνήσει και άλλους τύπους κινητήρων πριν λάβει μια «ισορροπημένη απόφαση».

Όσον αφορά την ήδη επιβεβαιωμένη είδηση για ένα αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο μετά το 2025, το αφεντικό της Lambo είπε ότι δεν θα είναι SUV. Αντ ‘αυτού, θα έχει τη μορφή 2 + 2 θέσεων και θα αποτελεί ένα καθημερινό αυτοκίνητο. Αυτό θα μπορούσε να είναι ένα σύγχρονο Espada. Ποιος ξέρει; Υπομονή λοιπόν…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Η επαναστατική Lamborghini Countach Evoluzione
Lamborghini: Ρεκόρ πωλήσεων, νέο μοντέλο μέσα στο καλοκαίρι
Πωλείται μία σούπερ σπάνια Lamborghini Miura SVJ

Advertisement