Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Koenigsegg κυνηγά την… επανάσταση!

Ελλάδα 10:07
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Koenigsegg κυνηγά την… επανάσταση!

ΝΕΑ

Η Koenigsegg κυνηγά την… επανάσταση!

ΝΕΑ

Ξέχωρα από τα νέα μοντέλα που παρουσίασε στην Γενεύη, η σουηδική εταιρία ανακοίνωσε πως εξελίσσει ένα νέο κινητήρα δίχως εκκεντροφόρους!

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΥ (carotog@gmail.com)

Η εταιρία από την Σουηδία έχει καταφέρει να καθιερωθεί στο εξαιρετικά δύσκολο πεδίο κατασκευής supercar και μέχρι το τέλος της δεκαετίας θα έχει παρουσιάσει μέχρι και ένα ολοκαίνουριο τετράθυρο μοντέλο. Έως τότε, ο ιδιοκτήτης Christian von Koenigsegg είπε στο Top Gear πως ήδη μία ομάδα από οκτώ μηχανικούς εργάζεται τα τελευταία χρόνια πάνω σε ένα project με αντικείμενο την εξέλιξη ενός κινητήρα δίχως εκκεντροφόρους!

Η ιδέα είναι γνωστή εδώ και πολλά χρόνια αλλά πρακτικά προβλήματα (κυρίως της μεγάλης ενέργειας που απαιτείται για πλήρως ηλεκτρονικά ενεργοποιούμενες και αυτόνομες βαλβίδες), ξέχωρα από την αξιοπιστία σε βάθος χρόνου. «Όπως το βλέπω, αν ο κινητήρας είναι ένα πιάνο και οι βαλβίδες τα πλήκτρα, τότε με τους εκκεντροφόρους θα ήταν σαν να παίζουμε το πιάνο με σκουπόξυλο», είπε ο Christian von Koenigsegg στο παρασκήνιο του σαλονιού της Γενεύης.

Advertisement
Advertisement

«Τα πλεονεκτήματα θα ήταν πολλά καθώς στις χαμηλές στροφές θα μπορούσαν να λειτουργούν μόνο δύο βαλβίδες ανά κύλινδρο για καλύτερη ροή του αέρα, δεν θα χρειάζονταν οι κλασικές πεταλούδες γκαζιού, ενώ θα ήταν εφικτή η ανεξάρτητη απενεργοποίηση κυλίνδρων» είπε μεταξύ άλλων το αφεντικό της Koenigsegg.