Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Οι κινητήρες του Hyundai Tucson

Ελλάδα 13:30
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Οι κινητήρες του Hyundai Tucson

ΝΕΑ

Οι κινητήρες του Hyundai Tucson

ΝΕΑ

Το φθινόπωρο αρχίζει σε αρκετές χώρες της Ευρώπης η διάθεση του νέου compact SUV της Hyundai. Το Tucson επιστρέφει ως όνομα, παίρνοντας τη θέση του ix35 στη γκάμα της μάρκας. Η έναρξη πώλησής του στην Ελλάδα εξαρτάται βέβαια από διάφορους παράγοντες.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΠΙΤΣΙΚΩΚΟΥ (twitter.com/bitsi74)

Το μήκους 4,47 m. Tucson προσφέρεται τόσο σε προσθιοκίνητες όσο και σε τετρακίνητες εκδόσεις. Η γκάμα των κινητήρων περιλαμβάνει δύο σύνολα βενζίνης και τρία πετρελαίου. Πρόκειται καταρχάς για τον ατμοσφαιρικό 1.6 GDI με ισχύ 132 PS και τον turbo 1.6 T-GDI, απόδοσης 177 PS. Πιο δημοφιλής diesel είναι ο 1.7 με 116 PS, ενώ μεγαλύτερη ισχύ χαρίζει ο 2λιτρος, σε εκδόσεις με 136 και 187 PS. Ο turbo βενζινοκινητήρας και ο 2.0 diesel μπορούν να συνδυαστούν και με την τετρακίνηση της Hyundai. Οι εκπομπές ρύπων είναι από 119 g/km για τον 1.7 diesel έως 177 g/km για τον 1.6 turbo και μηχανικό κιβώτιο.

Υπό φυσιολογικές συνθήκες όλη η ροπή περνά στους εμπρόσθιους τροχούς (για εξοικονόμηση καυσίμου), ενώ ανάλογα με την πρόσφυση των τροχών έως το 40% στέλνεται στους πίσω. Υπάρχει βέβαια και η δυνατότητα Lock, για 50/50 και πέρασμα από δύσκολα σημεία με χαμηλή ταχύτητα.

Advertisement
Advertisement