Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Οι κινητήρες της Porsche δεν θα κατέβουν κάτω από τα 2.0 λίτρα

Ελλάδα 5:16
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Οι κινητήρες της Porsche δεν θα κατέβουν κάτω από τα 2.0 λίτρα

ΝΕΑ

Οι κινητήρες της Porsche δεν θα κατέβουν κάτω από τα 2.0 λίτρα

ΝΕΑ

Η διαβεβαίωση πως η Porsche δεν πρόκειται να στραφεί σε κινητήρες ακόμα μικρότερους από τον 2.0λιτρο boxer της 718, ήρθε από τον Michael Steiner, υψηλόβαθμο στέλεχος του τμήματος έρευνας και εξέλιξης της εταιρίας.

Advertisement
Advertisement

Του ΓΙΑΝΝΗ ΧΑΡΠΙΔΗ

Η Porsche ήδη έχει δεχθεί αρκετή κριτική για την αντικατάσταση των εξακύλινδρων κινητήρων με τετρακύλινδρους μικρότερης χωρητικότητας στις 718 Boxster και Cayman. Ο Steiner ξεκαθάρισε πως είναι τεχνικά εφικτό να υπάρξουν και ακόμα μικρότεροι κινητήρες με την κατάλληλη απόδοση. Όμως το να χρησιμοποιηθεί για παράδειγμα ένας κινητήρας 1.0 λίτρων δεν θα είναι και τόσο καλή ιδέα. Ο μικρός κινητήρας θα χρειαστεί την κατάλληλη υποστήριξη και από μια ηλεκτρική μονάδα ισχύος ώστε να καλυφθεί η ανάγκη απόδοσης στις χαμηλές στροφές.

Ένα υβριδικό σύστημα όμως συνεπάγεται επιπλέον κόστος και κυρίως επιπλέον βάρος, κάτι που σε ένα σπορ αυτοκίνητο δεν μπορεί παρά να έχει αρνητικό αντίκτυπο. Φυσικά η Porsche έχει υβριδικές εκδόσεις σε αρκετά μοντέλα της οι οποίες μάλιστα έχουν και αρκετά υψηλές εμπορικές επιδόσεις. Ωστόσο η εφαρμογή της υβριδικής και πολύ περισσότερο της ηλεκτρικής τεχνολογίας στα καθαρόαιμα σπορ μοντέλα όπως για παράδειγμα η 911 θα αργήσει πολύ ακόμα. Για την ηλεκτρική 911 για παράδειγμα θα πρέπει να περιμένουμε ακόμα 10-15 χρόνια μέχρι οι μπαταρίες να γίνουν πολύ πιο μικρές σε μέγεθος και να αποκτήσουν μεγαλύτερη χωρητικότητα.

Advertisement
Advertisement

f8159228-5545-477f-a645-5e3d83f4c897_teaser_original_720x1_5harri640