Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Αυτή η BMW Z1 με 3.832 χλμ. έχει τιμή εκκίνησης τα 42.147 ευρώ

Ελλάδα 2:30
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αυτή η BMW Z1 με 3.832 χλμ. έχει τιμή εκκίνησης τα 42.147 ευρώ

ΝΕΑ

Αυτή η BMW Z1 με 3.832 χλμ. έχει τιμή εκκίνησης τα 42.147 ευρώ

ΝΕΑ

Η Z1 της BMW είναι μια περίπτωση αυτοκινήτου- τοτέμ. Υπό αυτό το πρίσμα, η συγκεκριμένη που δημοπρατείται αυτή την περίοδο και έχει τιμή εκκίνησης κάτι παραπάνω από 42.000 ευρώ, είναι μια καλή περίπτωση για τους φανατικούς της BMW.

Advertisement
Advertisement

Η σειρά αυτοκινήτων Z της BMW έχει δημιουργήσει επιτυχίες όπως οι Z3 και Z8, αλλά κανένα από αυτά δεν «ακούμπησε» το θέμα όπως η Z1.

Παρουσιάστηκε στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης του 1987, ως ένα δίθυρο roadster που ήταν διαφορετικό από οτιδήποτε άλλο στο δρόμο χάρη στις μοναδικές του πόρτες που κατέβαιναν κάθετα μαζί με τα παράθυρα και έμπαιναν μέσα στα μαρσπιέ. Και σαν να μην έφτανε αυτό για να κάνει ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα τη Ζ1, τα πλαστικά πάνελ του αμαξώματος μπορούσαν να αφαιρεθούν και το αυτοκίνητο να κυκλοφορήσει ακόμα και χωρίς αυτά.

Advertisement
Advertisement

Κι αυτό με τη λογική πως οι αγοραστές θα μπορούσαν να πάρουν ένα άλλο σετ τμημάτων αμαξώματος σε άλλο χρώμα για να εναλλάσσουν. Κάπως έτσι λοιπόν, ερχόμαστε και στη συγκεκριμένη BMW Z1 του 1991, η οποία έχει διανύσει μόλις 3.832 χιλιόμετρα συνολικά και είναι πρακτικά καινούργια. Μοιάζει σαν να έχει βγει μόλις από τη γραμμή συναρμολόγησης, με το λαμπερό σκούρο χρώμα της και τους τροχούς των 16 ιντσών.

Το εσωτερικό φαίνεται επίσης ολοκαίνουργιο, με την κουκούλα να είναι και αυτή σε άριστη κατάσταση- προφανώς έχει αντικατασταθεί. Το μόνο ουσιαστικά σημάδι πως προδίδει την ηλικία του αυτοκινήτου, είναι το ξεθώριασμα στο σήμα BMW Italia. Όπως όλες οι Z1, το αυτοκίνητο διαθέτει εξακύλινδρο σε σειρά ατμοσφαιρικό κινητήρα 2,5 λίτρων που αποδίδει 170 ίππους και συνδυάζεται με πεντατάχυτο χειροκίνητο κιβώτιο που στέλνει την ισχύ στους πίσω τροχούς.

Advertisement

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που συνοδεύουν την αναγγελία της δημοπρασίας στο eBay, το αυτοκίνητο αγοράστηκε στην Ιταλία και πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του παρκαρισμένο σε κλειστό χώρο εκεί. Με το αυτοκίνητο να βρίσκεται πλέον στις ΗΠΑ, η τιμή εκκίνησης της δημοπρασίας, τα 50.000 δολάρια (42.147 ευρώ) το κάνουν να φαίνεται πραγματική ευκαιρία για τους φίλους της μάρκας και με δεδομένο το ότι μόνο 8.000 αυτοκίνητα πα

Advertisement

ρήχθησαν από το 1989 έως το 1991.

Advertisement

Δείτε ακόμα:

Δοκιμάζεται η ηλεκτρική BMW iX1

BMW Definition CE 04: Μέσα από τις πόλεις του μέλλοντος

Μια BMW M4 για άγριες καταστάσεις