Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Oι Κινέζοι ακόμα αντιγράφουν τα πάντα!

Ελλάδα 10:14
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Oι Κινέζοι ακόμα αντιγράφουν τα πάντα!

ΝΕΑ

Oι Κινέζοι ακόμα αντιγράφουν τα πάντα!

ΝΕΑ

Τα δεδομένα έχουν αλλάξει ριζικά, προς το καλύτερο, στην κινεζική αυτοκινητοβιομηχανία, αλλά παραμένουν και οι εξαιρέσεις…

Advertisement
Advertisement

Τα τελευταία χρόνια, οι κινεζικές αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν κάνει βήματα προόδου στην απόρριψη του στερεότυπου αντιγραφής, υιοθετώντας πρωτότυπα σχέδια υψηλής ποιότητας.

Ωστόσο, εξακολουθούν να υπάρχουν εταιρείες που κρύβονται στη σκιά, παράγοντας αποτυχίες δημοφιλών μοντέλων και αξιοποιώντας τους χαλαρούς νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων στην Κίνα.

Μια ματιά στις… δημιουργίες της Mecides, επιβεβαιώνει τη λαϊκή ρήση ότι «πρώτα φεύγει η υχή και μετά το χούι»! Η ποικιλία των αντιγράφων στη σειρά Mecides είναι τόσο μεγάλη, που δεν είχε κανένα απολύτως νόημα να την παραθέσουμε αυτούσια.

Advertisement
Advertisement

Λίγα αντιπροσωπευτικά δείγματα γραφής, αποδεικνύουν ότι «αν είναι ν’ αντιγράψεις κάτι, τουλάχιστον να το κάνεις καλά»!  Πάρτε, για παράδειγμα, το Mecides MBJD, το οποίο θεωρητικά εμπνέεται από την Bugatti 16C Galibier Concept του 2009. Πρακτικά, το τελικό αποτέλεσμα είναι αυτό που βλέπετε…

Ακόμα πιο ευτράπελη είναι η αντιγραφή του Ford Bronco, με την υπερμεγέθη μάσκα και τους προβολείς που έρχονται σε πλήρη αντίθεση με τους μικροσκοπικούς τροχούς!

Τρίτη και εξίσου… φαρμακερή, είναι η απομίμηση του Mini Countryman John Cooper Works., που μοιάζει σαν να μπήκε στο πλυντήριο και μάζεψε σε διαστάσεις. Αν το δει, βέβαια, κάποιος από την άλλη πλευρά, ίσως αυτή η ανορθογραφία να δίνει στο αντίγραφο μια χαριτωμενιά, που σίγουρα λείπει στις προηγούμενες αναφορές.