Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Κίνα προωθεί τα οχήματα υδρογόνου!

Ελλάδα 9:33
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Κίνα προωθεί τα οχήματα υδρογόνου!

ΝΕΑ

Η Κίνα προωθεί τα οχήματα υδρογόνου!

ΝΕΑ

Οι Αρχές θα προσφέρουν ανταμοιβές στα έργα μετά από αξιολόγηση αυτών των βασικών τομέων απόδοσης.

Advertisement
Advertisement

Η Κίνα, η μεγαλύτερη αγορά αυτοκινήτων στον κόσμο, παρουσίασε νέες πολιτικές για την υποστήριξη οχημάτων κυψελών καυσίμου υδρογόνου για τη βελτίωση της αλυσίδας εφοδιασμού και των τεχνολογιών της βιομηχανίας, όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Οικονομικών.

Η Κίνα επίσης είναι η μεγαλύτερη αγορά νέων ενεργειακών οχημάτων στον κόσμο (NEV), η οποία περιλαμβάνει ηλεκτρικά οχήματα, καθώς και οχήματα plug-in υβριδικά και κυψελών καυσίμου υδρογόνου.

Advertisement
Advertisement

Σύμφωνα το Reuters οι προηγούμενες πολιτικές επιλογές για την υποστήριξη των νέων ενεργειακών οχημάτων είχαν προσφέρει πακέτα επιδότησης στις πωλήσεις ωστόσο η νέα σελίδα σε αυτή την εποχή, θα απαιτήσει από τις τοπικές κυβερνήσεις και τις εταιρείες να δημιουργήσουν μια πιο ώριμη αλυσίδα εφοδιασμού και επιχειρηματικό μοντέλο για τη βιομηχανία.

Οι τοπικές κυβερνήσεις και οι εταιρείες πρέπει να αποδείξουν ότι τα κοινά τους έργα είναι σε θέση να μειώσουν την τιμή του καυσίμου υδρογόνου, να αυξήσουν τον αριθμό των σταθμών φόρτισης υδρογόνου, να διευρύνουν τους στόλους οχημάτων κυψελών καυσίμου υδρογόνου και να βελτιώσουν τις σχετικές τεχνολογίες, σύμφωνα με το έγγραφο.

Οι αρχές θα προσφέρουν ανταμοιβές στα έργα μετά από αξιολόγηση αυτών των βασικών τομέων απόδοσης, ανέφερε το υπουργείο. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Κίνα διαθέτει πάνω από 7.000 οχήματα υδρογόνου, σε σύγκριση με πάνω τα 4 εκατομμύρια ηλεκτρικά και plug-in υβριδικά οχήματα.  Παράλληλα πολλές αυτοκινητοβιομηχανίες, όπως η Toyota και Hyundai έχουν ήδη ανακοινώσει σχέδια ανάπτυξης οχημάτων υδρογόνου στην Κίνα.

Advertisement

Διαβάστε επίσης:

Crash Test οικονομίας: Με ποιο καύσιμο θα πληρώσω λιγότερα

Advertisement

Εξανεμίστηκε η διαφορά μεταξύ καινούριων και εισαγόμενων μεταχειρισμένων ΙΧ

Πήγε να πουλήσει το ΙΧ του και ανακάλυψε ότι χρωστά Τέλη Κυκλοφορίας!