Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Ηyundai παρουσιάζει την πρώτη της ηλεκτρική λιμουζίνα

Ελλάδα 14:51
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Ηyundai παρουσιάζει την πρώτη της ηλεκτρική λιμουζίνα

ΝΕΑ

Η Ηyundai παρουσιάζει την πρώτη της ηλεκτρική λιμουζίνα

ΝΕΑ

Ένα χρόνο μετά την επίσημη πρεμιέρα του νέου της χάτσμπακ μοντέλου Lafesta, η Hyundai μας αποκαλύπτει και την ηλεκτροκίνητη έκδοσή του.

Advertisement
Advertisement

 

Βασικό χαρακτηριστικό του Lafesta EV είναι φυσικά η σχεδιαστική φιλοσοφία «Sensuous Sportiness», όμοια με αυτή που ακολουθεί η έκδοση με το θερμικό σύνολο, με κάποιες όμως διαφοροποιήσεις. Σημαντικότερη εξ αυτών είναι η νέα εμπρός μάσκα, από την οποία απουσιάζει φυσικά η γρίλια, ενώ νέας σχεδίασης είναι ο προφυλακτήρας, τα νέα φώτα ομίχλης και οι κάθετα τοποθετημένα αεραγωγοί. Οι αλλαγές συνεχίζονται και πίσω, με την αντικατάσταση των διπλών απολήξεων από ένα διακριτικό διαχύτη, ενώ νέας (αεροδυναμικής) σχεδίασης είναι οι ζάντες, ενώ έχει εμπλουτιστεί και η χρωματική παλέτα.

Advertisement
Advertisement

Στα εντός, η εικόνα παραμένει όμοια με αυτή του Hyundai Lafesta με τον  κινητήρα εσωτερικής καύσης. Ο οδηγός έχει στη διάθεσή του ένα flat-bottomed τιμόνι, μία ψηφιακή οθόνη 7 ιντσών που του παρέχει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες, καθώς και ένα σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας 10,25 ιντσών, που υποστηρίζει φωνητικές εντολές. Από το μενού δεν λείπει η πανοραμική ηλιοροφή, ο χώρος ασύρματης φόρτισης του smartphone, αλλά και το πλήρες πακέτο συστημάτων υποβοήθησης ADAS.

Advertisement

Η Hyundai δεν έχει ανακοινώσει λεπτομερή στοιχεία σε ότι αφορά τα τεχνικά του Lafesta EV, παρά μόνο ότι το ηλεκτρικό μοτέρ θα αποδίδει 204 PS και 310 Nm ροπής, με τη μπαταρία των 56,5 kWh σε πλήρη φόρτιση να προσφέρει μάξιμουμ αυτονομία 490 km.