Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

Η ηλεκτρική Veloce υπόσχεται συγκινήσεις (+video)

Ελλάδα 14:10
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η ηλεκτρική Veloce υπόσχεται συγκινήσεις (+video)

Mobility

Η ηλεκτρική Veloce υπόσχεται συγκινήσεις (+video)

Mobility

H Totem Automobili ετοιμάζει την ηλεκτρική εκδοχή της Alfa Romeo που έχει μείνει στην ιστορία ως «Veloce» και υπόσχεται συγκινήσεις που δεν θα παραπέμπουν σε ηλεκτρικό μοντέλο.

Advertisement
Advertisement

Η αυθεντική παρουσιάστηκε το 1965 και πολύ γρήγορα κέρδισε τη θέση της στην ιστορία της εταιρείας αλλά και στην καρδιά των petrolheads.

Αν και η παραγωγή του αυθεντικού μοντέλου σταμάτησε στις αρχές της δεκαετίας του 1970, η Giulia GTA παρέμεινε σύμβολο για τις δεκαετίες που ακολούθησαν, ενώ σήμερα θεωρείται μια από τις σημαντικότερες δημιουργίες της Ιταλικής εταιρείας. Ένας πρώην σχεδιαστής της Alfa Romeo, ο Riccardo Quaggio, έβαλε ως στόχο να αναβιώσει την GTA.

Κάπως έτσι έφτασε να ιδρύσει την Totem Automobili και μαζί με μια μικρή ομάδα παθιασμένων μηχανικών, άρχισε να επανασχεδιάζει το θρυλικό μοντέλο προκειμένου να το παρουσιάσει σε μια σύγχρονη, ηλεκτρική εκδοχή. Μετά από  χρόνια προσπάθειας, το αποτέλεσμα είναι αυτό που βλέπουμε στις φωτογραφίες.

Advertisement
Advertisement

Το αυτοκίνητο βασίστηκε σε μια πλατφόρμα ελαφρύτερη αλλά και πιο άκαμπτη από εκείνη της κλασικής εκδοχής του. Η ανάρτηση του ηλεκτρικού αυτοκινήτου έχει διπλά ψαλίδια μπροστά και πίσω, με τη διαφορά πως πίσω υπάρχει και πέμπτος βραχίωνας ανά πλευρά, που συνδέεται με το υποπλαίσιο που υπάρχει εκεί για τον ηλεκτροκινητήρα.

Advertisement

Ο ηλεκτροκινητήρας που αποτελεί την καρδιά του νέου GT μοντέλου, είναι ικανός να αποδώσει έως και 590 ίππους και ροπή 1.100 Nm. Η ισχύς αυτή καταλήγει στους πίσω τροχούς και τροφοδοτείται από μια μπαταρία 81 kWh που αρκεί για να έχει αυτονομία της τάξης των 390 χιλιομέτρων το μοντέλο. Η Totem Automobili, δηλώνει πως η επαναφόρτιση μπορεί να είναι μόλις 75 λεπτά της ώρας σε φορτιστή 90 kWh συνεχούς ρεύματος (DC).

Advertisement

Σύμφωνα με την Totem, το GT Electric θα μπορεί να επιταχύνει από τα 0 στα 100 χλμ./ώρα σε 2,9 δευτερόλεπτα αλλά η τελική του ταχύτητα θα είναι περιορισμένη στα 255 χλμ./ώρα. Πολύ ενδιαφέρον –τουλάχιστον, φιλολογικό- παρουσιάζουν οι υποσχέσεις της Totem για την παροχή ευχαρίστησης στον οδηγό που δεν θα είναι ανάλογη ηλεκτρικού αυτοκινήτου αλλά θα παραπέμπει σε καλό βενζινοκίνητο.

Αυτή θα προκύπτει από την ύπαρξη έως και χειρόφρενου που θα βοηθάει στο καλύτερο δυνατό drift τον οδηγό που θέλει να διασκεδάσει πλαγιολισθαίνοντας αλλά και στο ηχοσύστημα με τα 13 ηχεία, που αναπαράγουν το ήχους σπορ αυτοκινήτου με κινητήρα εσωτερικής καύσης. Το αμάξωμα του GT Electric είναι χειροποίητο και έχει κατασκευαστεί από ανθρακόνημα.

Advertisement

Το GT Electric θα φέρει με την άδεια της Alfa Romeo, έως και τα σήματά της πάνω του, σε κάθε ένα από τα 20 που η Totem ελπίζει πως θα κατασκευάσει. Με μια τιμή που θα ξεπερνά το μισό εκατομμύριο ευρώ, θα πρέπει να προσφέρει πολλά περισσότερα από απλά μια ευκαιρία για να πυροδοτηθούν αναμνήσεις προκειμένου να προσελκύσει αγοραστές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Πόσο κοστίζει η Alfa Romeo Tonale;
Πρεμιέρα για την Alfa Romeo Team F1 Orlen C42
Alfa Romeo Giulia Sprint GT Veloce: Διαχρονικά πανέμορφη (video)