Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η ηλεκτρική BMW M3 θα είναι πισωκίνητη

Ελλάδα 14:18
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η ηλεκτρική BMW M3 θα είναι πισωκίνητη

ΝΕΑ

Η ηλεκτρική BMW M3 θα είναι πισωκίνητη

ΝΕΑ

Η BMW σκέφτεται σοβαρά να κάνει πισωκίνητη την μελλοντική της ηλεκτρική M3.

Advertisement
Advertisement

Δεν είναι πλέον μυστικό ότι η BMW δουλεύει πάνω στην επόμενη γενιά ηλεκτρικών μοντέλων M. Οι Γερμανοί έχουν «πιαστεί» αρκετές φορές να δοκιμάζουν μια πρωτότυπη ηλεκτρική i4 M50 και μάλιστα δεν κατάφεραν να κρυφτούν από τους κατασκοπευτικούς φακούς των φωτογράφων.

Η πλατφόρμα πάνω στην οποία δουλεύουν για το συγκεκριμένο ηλεκτρικό BMW i4 M50 χρησιμοποιεί τέσσερις ισχυρούς ηλεκτροκινητήρες, έναν σε κάθε τροχό, δημιουργώντας ουσιαστικά ένα τετρακίνητο αυτοκίνητο υψηλών επιδόσεων.

Φαίνεται όμως ότι η BMW δεν θα μείνει μόνο σε αυτήν τη διάταξη για τα ηλεκτρικά M μοντέλα της. Σε πρόσφατες δηλώσεις του Φρανκ βαν Μιλ, CEO της BMW M, η μάρκα σκέφτεται σοβαρά να δοκιμάσει στην μελλοντική M3 μια διάταξη με δύο ηλεκτροκινητήρες και την κίνηση στους πίσω τροχούς. Το πλεονέκτημα μιας τέτοιας διάταξης είναι φυσικά η μείωση του βάρους και κατ’ επέκταση η πιο διασκεδαστική οδηγική συμπεριφορά.

Advertisement
Advertisement

Μπορεί οι τέσσερις ηλεκτροκινητήρες να παρέχουν μεγάλα επίπεδα ροπής και ισχύς, ωστόσο δεν είναι πάντα αυτό το ζητούμενο όταν θέλεις να φτιάξεις ένα διασκεδαστικό όχημα. Η χρήση δύο μικρών σε διαστάσεις και ελαφριών ηλεκτροκινητήρων θα δώσει νέα πνοή στην M3, ενώ πολύ σημαντική πρέπει να είναι η μελέτη στο σύστημα ψύξης για να ανταπεξέλθει στις σχεδόν αγωνιστικές απαιτήσεις ενός τέτοιου μοντέλου.

Advertisement

Για την ώρα η BMW έχει παρουσιάσει μόνο μοντέλα M Performance στην ηλεκτρική γκάμα της όπως η i4 M50 και η iX M60, ωστόσο ένα γνήσιο BMW M ακόμα δεν έχει εμφανιστεί. Οι άνθρωποι της εταιρείας θέλουν να έχουν έτοιμο το πρώτο τους καθαρό μοντέλο M μέχρι το 2027.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Τι οδηγούν οι «Galacticos»;
Πρώτη επαφή με τη νέα BMW X2
Πώς θα είναι η νέα BMW X2 M35i; (+ video)

Advertisement