Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Hyundai επιταχύνει την εξέλιξη των ιπτάμενων οχημάτων

Ελλάδα 15:08
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Hyundai επιταχύνει την εξέλιξη των ιπτάμενων οχημάτων

ΝΕΑ

Η Hyundai επιταχύνει την εξέλιξη των ιπτάμενων οχημάτων

ΝΕΑ

Η Hyundai Motor έχει ξεκινήσει τη συνεργασία με άλλες εταιρείες με σκοπό να παρουσιάσει το συντομότερο δυνατό ένα ιπτάμενο όχημα.

Advertisement
Advertisement

Πιο συγκεκριμένα, στην κοινοπραξία, εκτός από την κορεατική φίρμα, ανήκουν η Incheon International Airport, η κατασκευαστική Hyundai Engineering & Construction και η μεγαλύτερη εταιρείας τηλεπικοινωνιών και Internet της Ν. Κορέας, KT Corp.

Στόχος είναι μέσα σε ένα εύλογο χρονικό διάστημα να εξελιχθεί το ιπτάμενο όχημα και να μπει σε διαδικασία των απαραίτητων δοκιμών. Μάλιστα και οι τέσσερις εταιρείες έχουν θέσει ως όριο, το έτος 2028, όπου και θα μπει σε κανονικούς ρυθμούς η εναέρια μετακίνηση Urban Air Mobility.

Advertisement
Advertisement

To περασμένο Ιανουάριο η Hyundai παρουσίασε στην Έκθεση καταναλωτικών ηλεκτρονικών CES στο Λας Βέγκας των ΗΠΑ, το μοντέλο S-A1, ένα όχημα με δυνατότητα κάθετης απογείωσης και προσγείωσης (eVTOL). Είναι σχεδιασμένο για να αναπτύσσει ταχύτητα έως 290 χλμ./ώρα, να πετά σε υψόμετρο 300-600 μέτρων και να έχει εμβέλεια έως 100 χλμ. Επίσης, θα είναι αμιγώς ηλεκτρικό και θα χρειάζεται περίπου πέντε έως επτά λεπτά για την επαναφόρτιση των μπαταριών του.

Τον Ιούνιο του 2020 η κυβέρνηση της Ν. Κορέας παρουσίασε έναν οδικό χάρτη, ο οποίος δείχνει τα μελλοντικά πλάνα της αστικής μετακίνησης στην πρωτεύουσα Σεούλ, με την κατασκευή μέχρι το 2025 δύο σταθμών που θα εξυπηρετούν τα ιπτάμενα οχήματα ή ταξί. Οι προβλέψεις των ειδικών μιλούν για 10 σταθμούς εξυπηρέτησης, μέχρι το 2030.

Advertisement

Διαβάστε επίσης:

Crash Test οικονομίας: Με ποιο καύσιμο θα πληρώσω λιγότερα

Advertisement

Εξανεμίστηκε η διαφορά μεταξύ καινούριων και εισαγόμενων μεταχειρισμένων ΙΧ

Πήγε να πουλήσει το ΙΧ του και ανακάλυψε ότι χρωστά Τέλη Κυκλοφορίας!