Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Honda μας προϊδεάζει για το νέο HR-V

Ελλάδα 0:43
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Honda μας προϊδεάζει για το νέο HR-V

ΝΕΑ

Η Honda μας προϊδεάζει για το νέο HR-V

ΝΕΑ

Λίγες ημέρες πριν την επίσημη πρεμιέρα του νέου Honda HR-V η ιαπωνική εταιρία έδωσε στη δημοσιότητα μερικές teaser φωτογραφίες που όμως ρίχνουν ελάχιστο φως στα μυστικά του νέου της B-SUV

Advertisement
Advertisement

Το νέο HR-V είναι λογικό να αποτελεί ένα μεγάλο στοίχημα για τη Honda καθώς θα αποτελεί τον εκπρόσωπό της σε μια από τις πιο εμπορικές κατηγορίες της αγοράς. Με την επίσημη αποκάλυψη να έχει οριστεί για τις 18 Φεβρουαρίου η ιαπωνική εταιρία φρόντισε να αναθερμάνει το ενδιαφέρον του κοινού δίνοντας στη δημοσιότητα κάποιες φωτογραφίες που προϊδεάζουν για κάποια σχεδιαστικά αλλά και τεχνολογικά στοιχεία του νέου της μοντέλου.

Η ένδειξη e:HEV δηλώνει πως το HR-V θα αποτελέσει ένα ακόμα βήμα προς τον εξηλεκτρισμό της γκάμας της Honda καθώς φανερώνει την ύπαρξη υβριδικής έκδοσης με την μονάδα που είδαμε στο Jazz. Πρόκειται για ένα διαφορετικό και αρκετά πρωτοποριακό υβριδικό σύστημα που συνδυάζει έναν βενζινοκινητήρα 1.5 λίτρων και δύο ηλεκτροκινητήρες. Η ειδοποιός διαφορά σε σχέση με τα περισσότερα υβριδικά συστήματα είναι πως την βασική ευθύνη κίνησης του αυτοκινήτου έχει ο ένας από τους δύο ηλεκτροκινητήρες με τον θερμικό κινητήρα να έχει ως κύριο ρόλο την παραγωγή ενέργειας για την τροφοδοσία της μπαταρίας. Πάντως η απόδοση της υβριδικής μονάδας στο HR-V αναμένεται να ξεπερνά τους 109 ίππους που αυτή έχει στο Jazz προκειμένου να ανταποκρίνεται στις αυξημένες απαιτήσεις του μεγαλύτερου σε διαστάσεις και βαρύτερου HR-V.

Honda HR-V 2021 teaser

Advertisement
Advertisement

Από εκεί και πέρα οι teaser φωτογραφίες περιέχουν ενδείξεις πως θα υπάρχει σημαντική αναβάθμιση σε επίπεδο ψηφιακών τεχνολογιών στις οποίες περιλαμβάνεται και σύστημα πολυμέσων με διευρυμένες δυνατότητες συνδεσιμότητας. Η παρουσία του smartphone σε μια από τις φωτογραφίες είναι μάλιστα πολύ πιθανό με τη δυνατότητα απομακρυσμένου ελέγχου και εκτέλεσης αρκετών λειτουργιών του αυτοκινήτου μέσω εφαρμογής. Τέλος μια κάπως αφαιρετική φωτογραφία από το πίσω μέρος του αυτοκινήτου δείχνει πως πιθανότατα το αμάξωμα θα έχει μια μεγάλη πανοραμική οροφή που θα φθάνει έως τις πίσω θέσεις. Κατά την πάγια τακτική της Honda το HR-V θα λανσαριστεί πρώτα στην αγορά της Ιαπωνίας ενώ αργότερα μέσα στη χρονιά θα έρθει και στην Ευρώπη.

Honda HR-V 2021 teaser

Διαβάστε επίσης

Advertisement

Το Honda Allure είναι το μέλλον (VIDEO)

Honda Civic Type R… αναμετράται με εξωγήινο (video)

Advertisement

O Pierre Gasly… τεστάρει το Honda e (video)