Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Honda έχει ανακαλύψει εδώ και χρόνια τη μικροκινητικότητα (+video)

Ελλάδα 8:27
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Honda έχει ανακαλύψει εδώ και χρόνια τη μικροκινητικότητα (+video)

ΝΕΑ

Η Honda έχει ανακαλύψει εδώ και χρόνια τη μικροκινητικότητα (+video)

ΝΕΑ

Οι έξυπνες και πρακτικές ιδέες αποτελούν βασικό συστατικό της ιαπωνικής αυτοκινητοβιομηχανίας και φυσικά της Honda που αρκετές φορές στο παρελθόν έχει κλέψει την προσοχή με πρωτότυπα gadget όπως οι μικροσκοπικές μηχανές που χωρούσαν ακόμα και σε αυτοκίνητο.

Advertisement
Advertisement

Το Honda Motocompo ήταν ένα από τα πιο έξυπνα δίτροχα που κυκλοφορούσαν την δεκαετία του ’80 καθώς το εξαιρετικά μικρό μέγεθος και ο αναδιπλούμενος σκελετός του το καθιστούσαν ιδανικό μεταφορικό μέσο για αστικό περιβάλλον. Ήταν μάλιστα τόσο πρακτικό που χωρούσε ακόμα και στο πορτπαγκάζ ενός μικρού αυτοκινήτου όπως το Honda City εκείνης της περιόδου.

Ωστόσο ένα παλιό video από την δεκαετία του ’60 αποδεικνύει πως η Honda είχε κατά κάποιο τρόπο παράδοση στα πολύ μικρά δίκυκλα που χωρούσαν μέσα σε αυτοκίνητο. Μιλάμε φυσικά για το θρυλικό Honda Z που έγινε γνωστό με το όνομα Monkey ενώ στην χώρα μας βαφτίστηκε «Μπόμπος». Παρά το γεγονός πως δεν είχε δυνατότητα αναδίπλωσης ήταν τόσο μικρό που μπορούσε να χωρέσει ακόμα και στο επίσης μικρό coupe S600 που αποτελούσε ένα από τα πρώτα βήματα της Honda στο χώρο της αυτοκίνησης.

honda motocombo

Advertisement
Advertisement

Το video αποτελεί ένα διαφημιστικό για το S600 και μάλλον η παρουσία του Ζ έχει διπλό στόχο: αφενός να δείξει την πρακτικότητα και την μεταφορική ικανότητα που είχε το S600 παρά το coupe αμάξωμα, και αφετέρου να τονίσει τους δεσμούς μεταξύ των δίτροχων και των τετράτροχων δημιουργιών της Honda.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
H σχεδίαση του νέου Honda HR-V έχει ενδιαφέρον (+video)
Η Honda κερδίζει στο θεσμό Red Dot Awards 2021
Ρομποτική βοήθεια από την Honda