Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Google φέρνει τη BMW στο… σαλόνι σας

Ελλάδα 10:15
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Google φέρνει τη BMW στο… σαλόνι σας

ΝΕΑ

Η Google φέρνει τη BMW στο… σαλόνι σας

ΝΕΑ

Οι δύο εταιρίες ξεκινούν μία πολύ καινοτόμα υπηρεσία μέσω της οποίας ο πελάτης μπορεί να έχει άμεση “επαφή” με το αυτοκίνητο χωρίς να χρειαστεί να αφήσει τον καναπέ του.

Advertisement
Advertisement

Οι εποχές που έπρεπε να πας στην αντιπροσωπεία για να δεις το αυτοκίνητό σου έχει περάσει ανεπιστρεπτί. Οι σύγχρονες τεχνολογίες επιτρέπουν στον αγοραστή να “περιεργαστεί” το αντικείμενο του πόθου του από κάποια οθόνη και να το επεξεργαστεί ή να κάνει όσες αλλαγές θέλει μέχρι να καταλήξει.

Η BMW σε συνεργασία με την Google προχωράνε όλη αυτή την ιστορία πολλά βήματα παραπέρα. Και μέσω μιας εντελώς νέας υπηρεσίας επιτρέπουν στον υποψήφιο αγοραστή όχι μόνο να αλλάζει τα στοιχεία του αυτοκινήτου, όπως κάνουν σε έναν κλασικό configurator, αλλά να το τοποθετούν μέσα σε πραγματικό περιβάλλον.

Η BMW Βόρειας Αμερικής σε συνεργασία με την Google Cloud δημιουργούν μία νέα εμπειρία αγοράς αυτοκινήτου η οποία βασίζεται στην εικονική πραγματικότητα, και προς το παρόν αφορά τα νέα ηλεκτρικά της μοντέλα, την i4 και την iX.

Advertisement
Advertisement

H υπηρεσία αυτή θα επιτρέπει στους χρήστες να τοποθετήσουν εικονικά τα αυτοκίνητα σε πραγματικά περιβάλλοντα και σε δρόμους ή σημεία της καθημερινότητας του υποψήφιου αγοραστή.

Η απεικόνιση θα είναι εντελώς φωτορεαλιστική, με τον αγοραστή να μπορεί να “πλησιάσει” κοντά και να ρίξει μια ματιά ακόμα και σε λεπτομέρειες όπως η υφή του δέρματος των καθισμάτων ή οι ραφές τους.

Advertisement

Το ενδιαφέρον είναι ότι ο χρήστης μπορεί να τοποθετήσει το αυτοκίνητο σε γνώριμα σημεία, να επιλέξει τον φωτισμό και ανάλογα να κρίνει ποιες από τις επιλογές στον χρωματισμό του αμαξώματος, για παράδειγμα, ταιριάζει σε αυτό που επιθυμεί ο αγοραστής.

Οι δυνατότητες είναι σχεδόν απεριόριστες, παρέχοντας έτσι την δυνατότητα στους αγοραστές να έχουν πιο άμεση εικόνα για το αυτοκίνητό τους και ποιος συνδυασμός είναι αυτός που του ταιριάζει περισσότερο.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Η BMW M γιορτάζει τα 50 της χρόνια (video)
Νέα BMW M2: Θα εκτοξευθεί στους 490 ίππους;
Οδηγούμε τη BMW M240i xDrive Coupe στη Γερμανία