Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Οι Γερμανοί αρνούνται ότι έφεραν τον κορωνοϊό

Ελλάδα 20:23
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Οι Γερμανοί αρνούνται ότι έφεραν τον κορωνοϊό

ΝΕΑ

Οι Γερμανοί αρνούνται ότι έφεραν τον κορωνοϊό

ΝΕΑ

Σε συνέχεια των δημοσιευμάτων που την έθεταν ως υπαίτια για την εξάπλωση του κορωνοϊού στην Ιταλία, η Webasto ανακοίνωσε ότι δεν ευθύνεται αυτή για την εξάπλωση του κορωνοϊού.

Advertisement
Advertisement

Όπως γράψαμε την περασμένη Δευτέρα, ύστερα από έρευνα των επιδημιολόγων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Luigi Sacco στο Μιλάνο της Ιταλίας, αποδείχθηκε ότι υπαίτια για την εξάπλωση του ιού στη χώρα – με όλα τα προβλήματα που αυτός έχει δημιουργήσει, αλλά και στην Ευρώπη γενικότερα, ήταν μια εργαζόμενη της γερμανικής εταιρείας ανταλλακτικών και αξεσουάρ αυτοκινήτων Webasto από την Κίνα.

Η εργαζόμενη της Webasto ταξίδεψε στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας κοντά στο Μόναχο της Γερμανίας στις 20 Ιανουαρίου χωρίς να γνωρίζει ότι είχε προσβληθεί από τον ιό, με αποτέλεσμα να τον μεταδώσει σε τουλάχιστον 16 από τους συναδέλφους της.

Στη συνέχεια, ένας από αυτούς ταξίδεψε από τη Γερμανία στη Βόρεια Ιταλία, στην περιοχή της Βόρειας Λομβαρδίας, όπου έμεινε για τουλάχιστον 2 με 3 εβδομάδες, με αποτέλεσμα να διασπείρει τον ιό σε διάφορες κοινότητες της περιοχής.

Advertisement
Advertisement

Διαβάστε εδώ:

Να από ποια εταιρεία ξεκίνησε ο κορωνοϊός στην Ευρώπη…

Advertisement

Ωστόσο με χθεσινή της ανακοίνωση η Webasto αρνήθηκε ότι εργαζόμενός της ήταν αυτός που μετέφερε τον κορωνοϊό στην Ιταλία μιας και από τις 27 Ιανουαρίου και μετά κανείς εξ αυτών δεν ταξίδεψε στη χώρα.

Μάλιστα, από τις 29 Ιανουαρίου μέχρι και τις 12 Φεβρουαρίου όπως αναφέρει πάντα στην ανακοίνωσή της, η Webasto είχε κλείσει τα γραφεία της στη Γερμανία και είχε απαγορεύσει σε όλους τους εργαζομένους της να ταξιδέψουν στην Ιταλία, ακόμη και εάν στις εξετάσεις που υποβλήθηκαν όλοι (πάνω από 200 άτομα), αποδεικνυόταν ότι ήταν αρνητικοί στον κορωνοϊό.

Advertisement

Κορωνοϊός: Δείτε LIVE τα κρούσματα στην Ελλάδα και στον κόσμο

Η εταιρεία τονίζει επίσης ότι ο πρώτος ασθενής με κορωνοϊό που μπήκε σε νοσοκομείο της Ιταλίας ήταν στις 18 Φεβρουαρίου, 3 εβδομάδες δηλαδή μετά το κλείσιμο των κεντρικών της.

Advertisement