Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Συνεργασία General Motors και Honda στην εξέλιξη μπαταριών

Ελλάδα 21:00
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Συνεργασία General Motors και Honda στην εξέλιξη μπαταριών

ΝΕΑ

Συνεργασία General Motors και Honda στην εξέλιξη μπαταριών

ΝΕΑ

Με κοινές ανακοινώσεις Honda και General Motors έκαναν γνωστή τη νέα συνεργασία τους πάνω στην εξέλιξη των μπαταριών. Στόχος των δύο εταιριών τα αμοιβαία οφέλη από την κοινή εξέλιξη των επόμενης γενιάς μπαταριών με το σύστημα της GM στο επίκεντρο. ΤΟΥ ΘΟΔΩΡΗ ΞΥΔΗ

Advertisement
Advertisement

Οι δύο εταιρίες θέλουν να επιταχύνουν με αυτή τη συνεργασία τους χρόνους εξέλιξης των μπαταριών EME 1.0 επόμενης γενιάς και να φέρουν νωρίτερα στην αγορά νέες, μικρότερες σε μέγεθος μπαταρίες, με μεγαλύτερη χωρητικότητα από τις σημερινές, οι οποίες μπορούν παράλληλα να φορτιστούν σε μικρότερο χρονικό διάστημα. Από αυτό που καταλαβαίνουμε από την ανακοίνωση είναι πως η Honda θα προμηθεύεται τις μπαταρίες για τα ηλεκτρικά της οχήματα από την GM με την κάθε εταιρία να είναι υπεύθυνη για την εξέλιξη των δικών της μοντέλων. Έτσι η GM θα καταφέρει να μειώσει το κόστος των μπαταριών της στο μισό, μέχρι το 2021, όταν και θα μπει στην παραγωγή η νέα γενιά μπαταριών, σύμφωνα και με το Reuters.

“Αυτή η νέα πολυετής συμφωνία με την Honda δείχνει περαιτέρω την ικανότητα της General Motors να καινοτομεί χτίζοντας ένα επικερδές “ηλεκτρικό” portofolio”, δήλωσε ο Mark Reuss, εκτελεστικός αντιπρόεδρος της GM υπεύθυνος για την εξέλιξη προϊόντων με παγκόσμιο χαρακτήρα, αλλά και την αγοραστική και εφοδιαστική αλυσίδα της εταιρίας. “Η εμπειρία δεκαετιών της GM με την ηλεκτροκίνηση και οι στρατηγικές της επενδύσεις στον τομέα, μαζί με την αφοσίωση της Honda στην εξέλιξη της κινητικότητας, θα συμβάλλουν σε καλύτερες λύσεις για τους πελάτες μας και θα προχωτήσουν ακόμη περισσότερο το όραμά μας για μηδενικούς ρύπους.”, συμπλήρωση.

“Επιπρόσθετα με την κοινή εξέλιξη που κάνουμε πάνω στις κυψέλες υδρογόνου, αυτή η συνεργασία για τις μπαταρίες θα μας επιτρέψει να κάνουμε ένα ακόμη βήμα προς την δημιουργία μιας βιώσιμης κοινωνίας”. δήλωσε με την σειρά του ο Takashi Sekiguchi, διευθύνων σύμβουλος της Honda.

Advertisement
Advertisement