Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Οι φορτιστές της Tesla έρχονται στην Ελλάδα

Ελλάδα 10:19
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Οι φορτιστές της Tesla έρχονται στην Ελλάδα

ΝΕΑ

Οι φορτιστές της Tesla έρχονται στην Ελλάδα

ΝΕΑ

Σε συζητήσεις βρίσκονται στελέχη της Tesla με κυβερνητικούς εκπροσώπους και διαχειριστικές Αρχές της χώρας μας.

Advertisement
Advertisement

Η αμερικάνικη αυτοκινητοβιομηχανία, η οποία κατασκευάζει ηλεκτρικά οχήματα, έχει συμπεριλάβει σε ένα μεγάλο project τη χώρα μας. Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με το skai.gr, η Tesla πρόκειται να κατασκευάσει μια τεράστια “ηλεκτρική λεωφόρο”, η οποία θα ξεκινάει από την Πορτογαλία και θα καταλήγει στην Τουρκία, εγκαθιστώντας ταχυφορτιστές ηλεκτρικών αυτοκινήτων. Για το αν περάσει τελικά και από την Ελλάδα, θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό από τα γραφειοκρατικά εμπόδια που θα συναντήσει.

Τα στελέχη της Tesla εξετάζουν το παραπάνω ενδεχόμενο αυτή την περιόδο, ενώ βρίσκονται στην Ελλάδα για να συναντηθούν και να συζητήσουν με αρμόδιους φορείς όπως είναι η ΔΕΗ, καθώς και με τον διαχειριστή του συστήματος διανομής ρεύματος (ΔΕΔΔΗΕ). Οι συζητήσεις έχουν επικεντρωθεί κυρίως για τεχνικά θέματα και το αν μπορεί το ελληνικό δίκτυο να “αντέξει” το υψηλό φορτίο που χρειάζεται η Tesla για τους ταχυφορτιστές της.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ένα Tesla -σήμερα- μπορεί να κινηθεί άνετα από την Νάπολη της Ιταλίας μέχρι και το Όσλο της Νορβηγίας. Αναφορικά με το τεράστιο πρότζεκτ, η νέα “ηλεκτρική λεωφόρος” θα ξεκινάει από την Πορτογαλία, θα περνάει από την Ισπανία, τη Νότια Γαλλία, την Ιταλία και θα συνεχίζει στην Ελλάδα (Πάτρα-Αθήνα-Θεσσαλονίκη-Αλεξανδρούπολη). Τέλος, θα φτάνει μέχρι και την Κωνσταντινούπολη. Το σύνολο των χιλιομέτρων είναι 4.800 και προβλέπεται να εγκατασταθούν 1.500 φορτιστές σε περίπου 250 σημεία φόρτισης. Η επένδυση θα αγγίζει έως και τα 70 εκατομμύρια ευρώ, αλλά η ελληνική διαδρομή θα κυμανθεί κοντά στα 10 εκατομμύρια ευρώ.

Advertisement
Advertisement