Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Ford συνδέει έναν…. χούλιγκαν στην πρίζα! (+video)

Ελλάδα 3:15
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Ford συνδέει έναν…. χούλιγκαν στην πρίζα! (+video)

ΝΕΑ

Η Ford συνδέει έναν…. χούλιγκαν στην πρίζα! (+video)

ΝΕΑ

Το F-150 Lightning Switchgear Concept, είναι αυτό ακριβώς που βλέπετε. Και δεν ήταν εξαρχής έτσι…

Advertisement
Advertisement

Η Ford έχει μια καλά παράδοση να μετατρέπει… τυπικά τετράτροχα, σε εξαγριωμένα «φρικιά»! Το τελευταίο της, όμως, δημιούργημα θα μπορούσε να είναι να είναι και ένα μήνυμα προς την Tesla, του στυλ: «Cybertruck, δεν παίζεις μπάλα μόνος σου»!

Επί του παρόντος, το F-150 Lightning Switchgear περιορίζεται στα όρια του πρωτότυπου, αλλά δεν είναι απλώς μια ιδέα. Είναι μία ακόμα επιβεβαίωση, για το τι μπορεί να κάνει η Ford Performance, όταν θελήσει να προσδώσει σκληροπυρηνικό χαρακτήρα (ακόμα και) σε ένα pick-up.

Advertisement
Advertisement

Το ιδιαίτερο αυτό πρωτότυπο μυρίζει… μπαρούτι, από την πρώτη εξωτερική ματιά. Τις ζάντες 18 ιντσών και τα ελαστικά Nitto Ridge Grappler 37 ιντσών, που νομίζεις ότι έχουν φτιαχτεί για να ξηλώσουν την άσφαλτο.

Το μοντέλο διαθέτει νέους προφυλακτήρες, εμπρός και πίσω, για καλύτερες γωνίες προσέγγιση και αναχώρησης. Την ειδοποιό διαφορά, χωρίς η Ford να δίνει λεπτομέρειες, φαίνεται ότι κάνει το ενισχυμένο σύστημα ανάρτησης, με τα αμορτισέρ της Fox.

Advertisement

Χάρη στις αλλαγές, το πρωτότυπο υπόσχεται να είναι ένα θηρίο εκτός δρόμου, καθώς έχει απόσταση 343 mm μπροστά και 279 mm πίσω.

Στην «καρδιά» του «θηρίου» βρίσκεται μια μπαταρία 131 kWh, η οποία τροφοδοτεί ένα σύστημα τετρακίνησης διπλού κινητήρα με 580 hp και 1.050 Nm ροπής. Δεν υπάρχει καμία αναφορά για το πόσο γρήγορο είναι το concept, αλλά το κανονικό F-150 Lightning με την μπαταρία μεγάλης αυτονομίας, μπορεί να φτάσει τα 96 χλμ./ώρα σε λιγότερο από 4 δευτερόλεπτα.

Advertisement

«Προβάλλει τις δυνατότητες του τι μπορεί να είναι ένα ηλεκτρικό όχημα και παρέχει μια παιδική χαρά για τους μηχανικούς να εμπλουτίζουν γρήγορα τις γνώσεις για μελλοντικά ηλεκτρικά οχήματα», σχολίασε ο Διευθυντής της Ford Performance, Μαρκ Ράσμπρουκ.

Advertisement

Συνέχισε αποκαλύπτοντας ότι το πρωτότυπο θα γιορτάσει το δημόσιο ντεμπούτο του στον αγώνα King of the Hammers στις 25 Ιανουαρίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Νέα τεχνολογία της Ford συμβάλλει στην αποφυγή ατυχημάτων
Το Ford Transit πήρε μορφή SuperVan
Διπλή διάκριση της Ford Pro