Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Ford παρουσιάζει στην Φρανκφούρτη το ηλεκτρικό της μέλλον

Ελλάδα 8:01
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η Ford παρουσιάζει στην Φρανκφούρτη το ηλεκτρικό της μέλλον

ΝΕΑ

Η Ford παρουσιάζει στην Φρανκφούρτη το ηλεκτρικό της μέλλον

ΝΕΑ

Μία γκάμα νέων ηλεκτροκίνητων οχημάτων παρουσίασε στην Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου στην Φρανκφούρτη η Ford. Σύμφωνα με την εταιρία: «Η νέα γενιά των ηλεκτροκίνητων οχημάτων θα ξεπεράσει τις συνδυαστικές πωλήσεις των βενζινοκίνητων και πετρελαιοκίνητων μοντέλων της μέχρι το 2022».

Advertisement
Advertisement

 

Η δέσμευση της Ford για ένα καθαρότερο μέλλον εκφράζεται στην στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης με την παρουσίαση της γκάμας ηλεκτροκίνητων οχημάτων. Εκτός όμως από αυτά η Γερμανική εταιρία παρουσίασε νέες λύσεις, για την ευκολότερη και ταχύτερη φόρτιση των ηλεκτροκίνητων οχημάτων που θα συμβάλλουν στην δημιουργία πιο αθόρυβων και καθαρών πόλεων. Μέχρι τα τέλη του 2022, τα ηλεκτροκίνητα μοντέλα θα συγκεντρώνουν ποσοστό άνω του 50% επί των συνολικών πωλήσεων των αυτοκινήτων (Ford) στην Ευρώπη υπερβαίνοντας έτσι τις συνδυασμένες πωλήσεις των συμβατικών μοντέλων βενζίνης και diesel.

Advertisement
Advertisement

«Με την ηλεκτροκίνηση να εξελίσσεται γρήγορα σε νέα τάση της εποχής, αυξάνουμε τον αριθμό των ηλεκτροκίνητων μοντέλων και επιλογών κινητήρων μας, ώστε οι πελάτες μας να μπορούν να επιλέξουν σύμφωνα με τις ανάγκες τους» δήλωσε ο Stuart Rowley, πρόεδρος, της Ford Ευρώπης και πρόσθεσε: «Διευκολύνοντας περισσότερο από ποτέ την ομαλή μετάβαση σε ένα ηλεκτροκίνητο μέλλον, προβλέπουμε ότι οι πωλήσεις ηλεκτροκίνητων επιβατικών οχημάτων μας θα καταλαμβάνουν την πλειοψηφία μέχρι το τέλος του 2022.» Νωρίτερα μέσα στη χρονιά, η Ford ανακοίνωσε ότι κάθε νέο, επιβατικό μοντέλο Ford θα περιλαμβάνει μία ηλεκτροκίνητη έκδοση ανακοινώνοντας τα πρώτα σχέδιά της στην εκδήλωση «Go Electric» που πραγματοποιήθηκε στο Άμστερνταμ.

Μεταξύ των ηλεκτροκίνητων εκθεμάτων της Ford στη Φρανκφούρτη είναι τα νέα Kuga Plug-In Hybrid και Explorer Plug-In Hybrid, καθώς και η νέα επιβατική έκδοση Tourneo Custom Plug-In Hybrid, το νέο Puma EcoBoost Hybrid και το Ford Mondeo Hybrid wagon. Το νέο, εμπνευσμένο από τη Mustang πλήρως ηλεκτρικό SUV υψηλών επιδόσεων της Ford θα κυκλοφορήσει το 2020, με στόχο να προσφέρει τη δυνατότητα ταχείας φόρτισης και ηλεκτρική αυτονομία 600 χιλιομέτρων, σύμφωνα με το πρωτόκολλο World Harmonised Light Vehicle Test Procedure (WLTP).

Advertisement

Συνολικά, η Ford σχεδιάζει να λανσάρει μέσα στην τρέχουσα χρονιά οκτώ ηλεκτροκίνητα οχήματα, τα οποία θα συνεισφέρουν, σύμφωνα με τις προβλέψεις, σε πωλήσεις ενός εκατομμύριου ηλεκτροκίνητων οχημάτων μέχρι το τέλος του 2022. Εννέα ακόμα ηλεκτροκίνητα οχήματα με τα σήματα της Ford πρόκειται να λανσαριστούν μέχρι το 2024.

Το υψηλών προδιαγραφών νέο Puma Titanium X κάνει το ντεμπούτο του στη Φρανκφούρτη με στάνταρ τεχνολογίες που συνήθως συναντώνται σε μεγάλα, πολυτελή αυτοκίνητα. Το νέο αυτό κόμπακτ crossover προσφέρει μεταξύ άλλων καινοτόμα, αφαιρούμενα καλύμματα καθισμάτων, καθώς και εμπρός καθίσματα με οσφυϊκό μασάζ που βελτιώνουν την παρεχόμενη άνεση, σε συνδυασμό με ασύρματη φόρτιση για συμβατά με την εν λόγω τεχνολογία smartphones. Το νέο Puma Titanium X ξεχωρίζει επίσης για την ήπια υβριδική τεχνολογία EcoBoost Hybrid, η οποία προσφέρει αυξημένη απόδοση και “ζωηρές” επιδόσεις – αυτή είναι η μία από τις διαθέσιμες λύσεις ηλεκτροκίνησης που διατίθενται στα οχήματα της Ford, πέραν της αυτοφορτιζόμενης υβριδικής, της plug-in υβριδικής και της αμιγώς ηλεκτρικής.

Advertisement

 

«Δεν υπάρχει μία λύση που να ικανοποιεί όλες τις ανάγκες, στον τομέα της ηλεκτροκίνησης – οι συνθήκες και οι μεταφορικές απαιτήσεις κάθε πελάτη είναι διαφορετικές» δήλωσε ο Joerg Beyer, executive director, Engineering, Ford Ευρώπης και πρόσθεσε: «Η στρατηγική μας είναι να συνδυάσουμε το κατάλληλο σύστημα ηλεκτροκίνησης με το σωστό όχημα, βοηθώντας τους πελάτες μας να απολαύσουν την εμπειρία ενός ηλεκτροκίνητου οχήματος.» Η εταιρεία ανακοίνωσε επίσης λεπτομέρειες για τις νέες πανευρωπαϊκές λύσεις φόρτισης που θα υποστηρίξουν τους ιδιοκτήτες ηλεκτροκίνητων οχημάτων. Έτσι οι πελάτες των plug-in υβριδικών οχημάτων της Ford θα αποκτήσουν ακόμα μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση γνωρίζοντας ότι θα μπορούν να φτάνουν στον προορισμό τους με ασφάλεια.

Advertisement

Η Ford θα συνεργαστεί με έξι κορυφαίους προμηθευτές ενέργειας σε όλη την Ευρώπη, μεταξύ των οποίων η Centrica στη Μ. Βρετανία και την Ιρλανδία, για την εγκατάσταση οικιακών επιτοίχιων φορτιστών (Wallbox) καθώς και για την παροχή τιμολογίων πράσινης ενέργειας, που θα κάνουν τη φόρτιση ταχύτερη και πιο προσιτή σε κόστος. Μία ακόμα πρωτοβουλία της Ford σε συνεργασία με τη NewMotion θα βοηθήσει ώστε οι οδηγοί να μπορούν να εντοπίζουν πάνω από 118.000 σημεία φόρτισης σε 30 διαφορετικές χώρες.

Μία νέα εμπειρία με την ονομασία Go Electric κάνει επίσης το ντεμπούτο της στη Φρανκφούρτη, βοηθώντας τους πελάτες να κατανοήσουν τι σημαίνει να είσαι ιδιοκτήτης ενός ηλεκτροκίνητου οχήματος.