Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Ford ετοιμάζει το ανανεωμένο Fiesta

Ελλάδα 0:55
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Ford ετοιμάζει το ανανεωμένο Fiesta

ΝΕΑ

Η Ford ετοιμάζει το ανανεωμένο Fiesta

ΝΕΑ

Το διαχρονικά δημοφιλές Ford Fiesta εχει μπει σε τροχιά facelift, προκειμένου και να ανανεωθεί και να αναβαθμιστεί σε όλους τους τομείς. 

Advertisement
Advertisement

Ο προγραμματισμός της Ford προχωρά από ότι φαίνεται χωρίς προβλήματα και έτσι στους ευρωπαϊκούς δρόμους έχουν αρχίσει να κυκλοφορούν πρωτότυπα του ανανεωμένο Fiesta και μάλιστα σε όλες τις εκδοσεις του.  

Και αυτό γιατί το best seller της μάρκας τείνει στο μέσο της συνολικής παρουσίας του και πρέπει να διατηρηθεί στην πρώτη γραμμή. Άλλωστε αυτό έχουν κάνει και άλλοι σημαντικοί εκπρόσωποι της κατηγορίας -όπως τα VW Polo και Seat Ibiza, ενώ τα Opel Corsa και Skoda Fabia έχουν ήδη προχωρήσει στις νέες γενιές του, όπως άλλωστε και το Yaris.

Advertisement
Advertisement

Το Fiesta λοιπόν θα ανανεωθεί οπτικά, και σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουμε και παρά τη νέα… μόδα η μάσκα του αναμένεται να είναι πιο μικρή. Ταυτόχρονα και οι προβολείς θα αποκτήσουν ένα διαφορετικό σχήμα.  

Οι αλλαγές στο πίσω μέρος αναμένονται ακόμα πιο διακριτικές, ενώ και εδώ θα υπάρχουν τόσο καινούργια φώτα όσο και μια διαφοροποιημένη πίσω πόρτα.  

Κινητήρες

Advertisement

Οι αρχικές πληροφορίες κάνουν λόγο για απουσία του diesel από την ανανεωμένη γκάμα, ενώ θα χρησιμοποιηθεί ακόμα πιο ευρέως η ήπια υβριδική υποβοήθηση με το παράλληλο ηλεκτρικό κύκλωμα των 48V.

Έτσι λοιπον η στάνταρ γκάμα του Fiesta θα κινείται από τις διάφορες εκδόσεις του EcoBoost των 1.000 κυβικών, ενώ το σπορ Fiesta ST θα μείνει πιστό στον 1.5 με τους 200 ίππους.  

Advertisement

Ο κύκλος ζωής πάντως του τρέχοντος μοντέλου αναμένεται να ολοκληρωθεί το 2024/ 2025, ενώ σύμφωνα με τον προγραμματισμό της μάρκας μετά από αυτήν τη χρονολογία οι κινητήρες εσωτερικής καύσης θα έχουν περιορισμένο ορίζοντα.

Το εργοστάσιο που κατασκευάζει το Fiesta στην Κολωνία της Γερμανίας πρόκειται να μετατραπεί σε κόμβο παραγωγής ηλεκτρικών οχημάτων και θα παράγει το «πρώτο ευρωπαϊκής κατασκευής, πλήρως ηλεκτρικό επιβατικό όχημα για Ευρωπαίους πελάτες» χρησιμοποιώντας την πλατφόρμα MEB EV της Volkswagen.

Advertisement

Tο Ford Fiesta πάντως έχει προγραμματιστεί να κατασκευαστεί παράλληλα με το νέο ηλεκτρικό αυτοκίνητο μέχρι την ολοκλήρωση της παρουσίας του με κινητήρες εσωτερικής καύσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ford Fiesta mild hybrid για έξτρα οικονομία
Νέα έκδοση για το Ford Fiesta ST
Ford Fiesta με εκδόσεις για κάθε γούστο!