Live Κίνηση
Περισσότερα
Mobility

Η Ford ερευνά τις μαγνητικές καρότσες στα pick-up

Ελλάδα 14:03
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η Ford ερευνά τις μαγνητικές καρότσες στα pick-up

Mobility

Η Ford ερευνά τις μαγνητικές καρότσες στα pick-up

Mobility

Αίτηση για δίπλωμα ευρεσιτεχνίας υπέβαλε η Ford, προκειμένου να ερευνήσει ένα σύστημα μαγνητικής συγκράτησης των -μεταλλικών προφανώς- αντικειμένων που μεταφέρονται στην καρότσα των pick up.

Advertisement
Advertisement

Με τις έρευνες προς αυτή την κατεύθυνση, η Ford θέλει προφανώς να δώσει μια λύση στο διαχρονικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι οδηγοί των ημιφορτηγών.

Σύμφωνα με τα έγγραφα που ανέβηκαν από το Γραφείο Ευρεσιτεχνιών και Εμπορικών Σημάτων των Ηνωμένων Πολιτειών (USPTO), τα δικαιολογητικά για το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας που υποβλήθηκαν από τη Ford, αφορούν σε μια καρότσα ημιφορτηγού με «επιλεκτικά ενεργοποιούμενα μαγνητικά τμήματα στο δάπεδο του χώρου φόρτωσης».

Advertisement
Advertisement

Όπως όλα δείχνουν, η Ford θέλει να κάνει μαγνητικά τα πατώματα στις καρότσες των ανοιχτών ημιφορτηγών, καθώς όπως εξηγείται στο έγγραφο της αίτησης που αριθμεί 10 σελίδες, η τεχνολογία αυτή θα εξυπηρετήσει στη συγκράτηση των μεταλλικών ογκωδών αντικειμένων, αποτρέποντας την μετακίνησή τους κατά τη διάρκεια της διαδρομής που μπορεί να έχει και πορεία εκτός δρόμου.

Η έρευνα της Ford περιλαμβάνει έως και έξι μαγνητικά σημεία στην καρότσα, τα οποία μπορούν να ενεργοποιηθούν ή να απενεργοποιηθούν μέσω χειριστηρίων στην καμπίνα ή ακόμα και μέσω εφαρμογής σε smartphone. Αυτή είναι η πρώτη φορά που μια αυτοκινητοβιομηχανία επεξεργάζεται ένα τόσο «προχωρημένο» πλάνο για να δώσει λύση σε ένα θεμελιώδες πρόβλημα για τη συγκεκριμένη κατηγορία αυτοκινήτων.

Advertisement

Ωστόσο, καθώς οι ηλεκτρομαγνήτες για να λειτουργήσουν έτσι όπως περιγράφεται και να δώσουν λύση, θα πρέπει να πλαισιωθούν από ειδικά υλικά που θα προσφέρουν μόνωση για κάποια από τα ηλεκτρονικά στοιχεία του αυτοκινήτου που σίγουρα θα επηρεάζονται. Οι «περιορισμοί» αυτοί, είναι μια πρώτη «ανάσχεση» για την εξέλιξη ενός τέτοιου σχεδίου.

Advertisement

Ούτως ή άλλως, δεν καταλήγουν όλες οι αιτήσεις ευρεσιτεχνίας σε κάποια τελική μορφή που θα φέρει πραγματικές και πρακτικές λύσεις. Αυτό σημαίνει πως δεν αποκλείεται να μην προχωρήσει τίποτα σε επίπεδο εξέλιξης αλλά σίγουρα, είναι ενδιαφέρον το ότι μια εταιρεία όπως η Ford, επεξεργάζεται ένα τέτοιο πλάνο.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ford: Πώς προσπαθεί να αντιμετωπίσει το πρόβλημα με τους ημιαγωγούς;
Ford Finance: Ευέλικτα χρηματοδοτικά προγράμματα με προκαταβολή από 0%
To νέο Ford Bronco Raptor… πετάει! (video)