Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Fiat τιμά τα 20 χρόνια του Trepiuno! (+video)

Ελλάδα 13:31
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Fiat τιμά τα 20 χρόνια του Trepiuno! (+video)

ΝΕΑ

Η Fiat τιμά τα 20 χρόνια του Trepiuno! (+video)

ΝΕΑ

Η περιορισμένη ειδική έκδοση θα πιστοποιηθεί και θα πωληθεί απευθείας από το τμήμα Stellantis Heritage.

Advertisement
Advertisement

Είναι στιγμής που νομίζεις ότι οι Ιταλοί, ακόμα κι αν δεν υπήρχε η ιστορική αφορμή, θα έβρισκαν τον τρόπο για να λανσάρουν επετειακές εκδόσεις.

Η σύγχρονη μετενσάρκωση του Fiat 500, αποδείχθηκε η μεγαλύτερη επιτυχία για την ιταλική μάρκα, με το χαριτωμένο και νοσταλγικό στυλ του, να έχει κερδίσει τις καρδιές περισσότερων από 3,2 εκατομμυρίων αγοραστών.

Το μοντέλο παραγωγής παρουσιάστηκε το 2007, αλλά ο σχεδιασμός του βασίστηκε στο concept Trepiuno, που έκανε το ντεμπούτο του στη Γενεύη, στις 4 Μαρτίου 2004. Για να γιορτάσει την 20ή επέτειο από την αποκάλυψη, το δημιουργικό τμήμα Stellantis Heritage δημιούργησε μια νέα περιορισμένη έκδοση του Fiat 500, που ονομάζεται Tributo Trepiuno.

Advertisement
Advertisement

Η ειδική επετειακή έκδοση, βασίζεται στο 500 Hybrid, αλλά διαθέτει αρκετές εξωτερικές και εσωτερικές τροποποιήσεις, που απηχούν τη σχεδίαση του πρωτότυπου αυτοκινήτου, που εμπνεύστηκε έντονα από το αντίστοιχο του 1957.

Ως εκ τούτου, το Fiat 500 Tributo Trepiuno είναι βαμμένο σε μια ειδική απόχρωση του λευκού και οδηγεί σε ένα νέο σετ ζάντες αλουμινίου με πέντε διπλές ακτίνες και γυαλιστερό φινίρισμα. Άλλες αναφορές στο πρωτότυπο, περιλαμβάνουν τις κόκκινες πινελιές στα πίσω φώτα και τα παλιά εμβλήματα της Fiat, με μπλε όψη που βρίσκονται στη μάσκα, την πόρτα του χώρου αποσκευών και τα καπάκια των τροχών.

Στο εσωτερικό, υπάρχει ένας μοναδικός συνδυασμός κοκκινοκαφέ και λευκού. Το ταμπλό καλύπτεται από τα αυθεντικά σκίτσα του πρωτότυπου , ενώ τα μπροστινά καθίσματα με λευκό δέρμα φέρουν κέντημα Trepiuno και με το σήμα XX (λατινικός συμβολισμός για τον αριθμό 20) από κάτω.

Advertisement

Για την ώρα, δεν έχουν ανακοινωθεί τιμές της ειδικής έκδοσης, αλλά αναμένεται να είναι «τσουχτερές», όπως συμβαίνει σε αυτές τις περιπτώσεις και ειδικά για ένα τόσο εμβληματικό μοντέλο.