Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Fiat λανσάρει το Ducato με φυσικό αέριο

Ελλάδα 13:30
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η Fiat λανσάρει το Ducato με φυσικό αέριο

ΝΕΑ

Η Fiat λανσάρει το Ducato με φυσικό αέριο

ΝΕΑ

Από την Ιταλία θα αρχίσει, όπως είναι φυσικό, την εμπορική του πορεία το Ducato 140 Natural Power, εφοδιασμένο με τον πρώτο κινητήρα προδιαγραφών Euro6 στη γκάμα του. Σε σύγκριση με την προηγούμενη γενιά η οικογένεια Ducato Natural Power επεκτείνεται με την παρουσίαση των νέων εκδόσεων Combi, ιδανικών για τη συνδυασμένη μεταφορά αγαθών και προσώπων, καθώς και τις εκδόσεις Panorama, που μπορούν να φιλοξενήσουν μέχρι 9 άτομα και τις αποσκευές τους. Μαζί με αυτές υπάρχουν και οι εκδόσεις μεταφοράς εμπορευμάτων, διαθέσιμες με η χωρίς παράθυρα, όπως επίσης και εκδόσεις που προορίζονται για πιο ειδικές χρήσεις, όπως “platform cabs”.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΠΙΤΣΙΚΩΚΟΥ (twitter.com/bitsi74)

Το Fiat Ducato 140 Natural Power είναι εφοδιασμένο με ένα 3λιτρο κινητήρα, που αποδίδει μέγιστη ισχύ 136 ίππων στις 3.500 rpm και μέγιστη ροπή 35,7 kgm στις 1.500 rpm. Το αυτοκίνητο φτάνει σε μέγιστη ταχύτητα τα 159 km/h και προσφέρει χαμηλή κατανάλωση (13,1 m3/100 km φυσικού αερίου στο νέο ευρωπαϊκό κύκλο δοκιμών) και εκπομπές CO2 στα 234g/km. Ο κινητήρας είναι ρυθμισμένος για να λειτουργεί υπό φυσιολογικές συνθήκες με φυσικό αέριο. Περνάει στην λειτουργία με βενζίνη αυτόματα μόνον όταν το φυσικό αέριο κοντεύει να εξαντληθεί.

Τα κυλινδρικά ρεζερβουάρ του φυσικού αερίου είναι τοποθετημένα κάτω από το δάπεδο και αυτό αφήνει ελεύθερο ολόκληρο το χώρο φόρτωσης. Το σύστημα τροφοδοσίας καυσίμου αποτελείται από πέντε κυλινδρικά ρεζερβουάρ συνολικής χωρητικότητας 220 lt (36 kg) που εξασφαλίζουν αυτονομία 400 km. Το ρεζερβουάρ βενζίνης τον 15 lt. εξασφαλίζει μια αυτονομία 100 km, για να φτάσει το αυτοκίνητο στο επόμενο πρατήριο ανεφοδιασμού με φυσικό αέριο.

Advertisement
Advertisement

Το νέο Ducato με καύσιμο φυσικό αέριο είναι η τελευταία προσθήκη στη γκάμα Natural Power που προσφέρει η Fiat Professional και η οποία περιλαμβάνει επίσης τα Panda Van, Punto Van, Fiorino και Nuovo Doblo.