Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η Ferrari παγώνει τα σχέδια για νέα Dino

Ελλάδα 9:23
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η Ferrari παγώνει τα σχέδια για νέα Dino

ΝΕΑ

Η Ferrari παγώνει τα σχέδια για νέα Dino

ΝΕΑ

Σύμφωνα με δηλώσεις του εμπορικού διευθυντή της Ferrari, η εταιρία δεν σκοπεύει προς το παρόν να επαναφέρει το ιστορικό μοντέλο στη γκάμα της.

Advertisement
Advertisement

Σε ερώτηση σχετικά με το αν μια μικρή Ferrari Dino βρίσκεται στα πλάνα της εταιρίας ή έχει αποκλειστεί τελείως ο Enrico Galliera, εμπορικός διευθυντής της Scuderia τόνισε πως τα άμεσα σχέδια δεν περιλαμβάνουν ένα τέτοιο. Ωστόσο αυτό δεν σημαίνει πως κάποια στιγμή, εάν υπάρξουν οι κατάλληλες συνθήκες, δεν θα έρθει στο προσκήνιο κάτι σχετικό.

Οι φήμες για την αναβίωση της Dino είχαν ξεκινήσει το 2016 όταν ο Sergio Marchionne είχε κάνει λόγο για την επιστροφή ενός V6 κινητήρα με τα σήματα της Ferrari. Ωστόσο προς το παρόν φαίνεται πως η Ferrari έχει εστιάσει την προσοχή και τις προσπάθειές της στην S90 Stradale, το πρώτο plug-in υβριδικό της μοντέλο.

Advertisement
Advertisement

Μάλιστα ο Camilleri επιβεβαίωσε το φιλόδοξο πλάνο της Ferrari που μιλά για την παρουσίαση 15 νέων μοντέλων έως το 2022. Τέσσερα από αυτά αποκαλύφθηκαν μέσα στο 2019 και φυσικά μιλάμε για την F8 Tributo, την F8 Spider, την SF90 Stradale και την 812 GTS.

Είναι μάλιστα σαφές πως η Ferrari εστιάζει σε μοντέλα υψηλότερου κόστους τα οποία προσφέρουν και μεγαλύτερο περιθώριο κέρδους αλλά κρατούν και ψηλά το πρεστίζ των ιταλών. Αυτό φαίνεται μάλιστα να είναι και ένας από τους βασικούς λόγους που έβαλαν στον πάγο την απόφαση για δημιουργίας μιας «βασικής» Ferrari καθώς η εταιρία βλέπει μια συνεχώς αυξητική τάση στις πωλήσεις της ενώ ακόμα και τα πιο εξωτικά της μοντέλα γίνονται ανάρπαστα σε χρόνο ρεκόρ.

Advertisement