Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Οι Ferrari δεν είναι μόνο κόκκινες

Ελλάδα 4:22
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Οι Ferrari δεν είναι μόνο κόκκινες

ΝΕΑ

Οι Ferrari δεν είναι μόνο κόκκινες

ΝΕΑ

Η ειδική παραγγελία της Portofinο, σε αυτό το… φίνο πράσινο χρώμα, αποδεικνύει πως όταν υπάρχει γούστο (και χρήμα) ακόμα και οι Ferrari γίνονται άλλο χρώμα εκτός από κόκκινο.

Advertisement
Advertisement

Η λογική του «Ferrari μόνο κόκκινη» είναι μάλλον ξεπερασμένη και πως θα μπορούσε να γίνει αλλιώς,  τώρα που οι παραγγελίες για τα μοντέλα της Ιταλικής εταιρείας που ως brand έχει μόνο τον εαυτό της να ανταγωνίζεται, έχουν ξεπεράσει κάθε προηγούμενο. Η Portofino είναι ένα έτσι και αλλιώς ιδιαίτερο αυτοκίνητο, με το καλαίσθητο αμάξωμά της να την τοποθετεί ανάμεσα στα πιο κομψά πραγματικά GT αυτοκίνητα. Ως αντικαταστάτρια της California, η Portofino απευθύνεται στο κοινό εκείνο της Ferrari που δεν βλέπει μόνο πίστες και αγώνες αυτοκινήτων.

Advertisement
Advertisement

Στη προκειμένη περίπτωση, έχουμε μπροστά μας μια ειδική παραγγελία σε ότι έχει να κάνει με το χρώμα του αμαξώματος και όχι μόνο. Το πολύ όμορφο βαθύ πράσινο, κάνει εξαιρετική αντίθεση με τις ασημί ζάντες –και αν είναι κάτι που εμείς θα αλλάζαμε, αυτό θα ήταν η τοποθέτηση των stripes στο αμάξωμα που δίνει μια μάλλον αχρείαστη competition πινελιά στο κατά τα άλλα πολύ κομψό αμάξωμα. Πράσινο σκούρο είναι και το χρώμα των ποιοτικών δερμάτινων επενδύσεων στην καμπίνα, με τα καθίσματα που έχουν μονοκόμματη πλάτη να τονίζουν το θυρεό της Ferrari στο ύψος του προσκέφαλου.

Ο twin-turbo V8 των 3,9 λίτρων του αυτοκινήτου, έχει απόδοση 592 ίππων και 760 Nm ροπής. Με το αυτόματο διπλού συμπλέκτη κιβώτιο 7 σχέσεων να κατευθύνει την ισχύ στους πίσω τροχούς, τα 100 χλμ./ώρα από στάση έρχονται σε 3,5” και η τελική ταχύτητα ξεπερνά τα 320 χλμ./ώρα.

Advertisement

 

Advertisement