Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ferrari: Με προβλήματα…ξεκινάει το πρώτο SUV της φίρμας

Ελλάδα 16:07
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ferrari: Με προβλήματα…ξεκινάει το πρώτο SUV της φίρμας

ΝΕΑ

Ferrari: Με προβλήματα…ξεκινάει το πρώτο SUV της φίρμας

ΝΕΑ

H παράδοση της Ferrari, μάλλον είναι αντίθετη στην δημιουργία ενός SUV/Crossover. Το πρώτο εμπόδιο εμφανίστηκε στο όνομα αφού για το «Purosangue» η Scuderia δεν έχει τα δικαιώματα για την χρήση του.

Advertisement
Advertisement

 

Το 2018, η Ferrari ανακοίνωσε ότι ετοιμάζει ένα project για ένα αυτοκίνητο crossover, με το όνομα Purosangue και δίχασε το κοινό της. Οι παραδοσιακοί φίλοι/αγοραστές της δεν το ήθελαν, ενώ οι νέοι αναζητούσαν μία τέτοια λύση. Όπως φαίνεται η… παράδοση κερδίζει αφού το πρώτο πρόβλημα του μοντέλου εμφανίστηκε με το… όνομα, αφού η Ferrari δεν έχει τα δικαιώματα για το διακριτικό Purosangue και ξεκινά δικαστικό αγώνα για την απόκτησή του.

Advertisement
Advertisement

Purosangue είναι η ιταλική λέξη για το αγνό, το καθαρόαιμο έτσι το Purosangue είναι μια λογική επιλογή για την εταιρία από το Maranello, καθώς το λογότυπό της είναι το «όρθιο άλογο». Βέβαια υπάρχει ένα… μικρό πρόβλημα, το όνομα Purosangue χρησιμοποιείται ήδη. Σύμφωνα με τους Financial Times, η Ferrari μήνυσε το ίδρυμα αντιντόπινγκ «Purosangue», το οποίο λειτουργεί από το 2011. Η αυτοκινητοβιομηχανία ισχυρίζεται ότι οι υπεύθυνοι του ιδρύματος δεν έχουν κατοχυρώσει και δεν χρησιμοποιούν το όνομά τους τόσο έντονα, ώστε να δικαιολογήσουν την αποκλειστικότητα της χρήσης του.

Αν και το «Ίδρυμα Purosangue» δεν είναι ευρέως γνωστό, συνεργάζεται με την Adidas σε μια ποικιλία ειδών ένδυσης που περιλαμβάνει τα πάντα: Από αθλητικές μπλούζες, σακίδια έως αθλητικά παπούτσια και αυτό θα δυσκολέψει την Ferrari στην απόκτησή του. Το ίδρυμα κάλεσε την Ferrari σε διαπραγματεύσεις αλλά αυτοί δεν το δέχθηκαν και έτσι οι ιθύνοντες ξεκίνησαν τις κυρώσεις σε βάρος της αυτοκινητοβιομηχανίας μπλοκάροντας την χρήση του ονόματος στην Ευρώπη. Έτσι στις 5 Μαρτίου, θα γίνει το πρώτο δικαστήριο.

Το 2022 το πρώτο SUV της Ferrari

Ο δικηγόρος του ιδρύματος δήλωσε ότι η νομική μάχη θυμίζει Δαβίδ και Γολιάθ και απέρριψε τον ισχυρισμό ότι το όνομα Purosangue δεν ήταν σε συνεχή χρήση. Ο ιδρυτής της φιλανθρωπικής κοινότητας, Max Monteforte, ήταν αναστατωμένος και είπε στους Financial Times ότι πρόκειται για «αδικία», προσθέτοντας: «Γιατί πρέπει να εγκαταλείψουμε την ταυτότητά μας; Θα έπρεπε πρώτα να ελέγξουν, την χρήση του ονόματος πριν ανακοινώσουν οτιδήποτε»

Advertisement

Είναι δύσκολο να διαφωνήσει κάποιος με τον άποψη του Monteforte, αλλά η Ferrari έχει ιστορία με την επιθετική πολιτική επίλυσης των διαφορών της για την προστασία της ταυτότητάς της. Μόλις πέρυσι, η αυτοκινητοβιομηχανία απειλούσε να μηνύσει τον σχεδιαστή Philipp Plein, ο οποίος χρησιμοποιούσε την δική του Ferrari 812 Superfast, για να προμοτάρει τα προϊόντα του. Οι δικηγόροι της Ferrari κατηγόρησαν τον Γερμανό σχεδιαστή ρούχων, για κακή χρήση του εμπορικού σήματος της Scuderia και: «έναν τρόπο ζωής εντελώς ασυμβίβαστο με την αντίληψη της μάρκας».

Οριστικό: Επεσε και το τελευταίο “κάστρο”, αυτό της Ferrari…

Όσο για το crossover της Purosangue, πρόκειται να παρουσιαστεί το επόμενο έτος και βασίζεται σε μια τροποποιημένη έκδοση της πλατφόρμας της Roma. Η εταιρεία δεν έχει δώσει πολλές πληροφορίες για το μοντέλο, αλλά οι εικασίες υποδηλώνουν ότι θα μπορούσε να έχει ένα plug-in υβριδικό σύστημα κίνησης.

Advertisement