Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Οι εταιρικές πωλήσεις ώθησαν την ιταλική αγορά αυτοκινήτου

Ελλάδα 19:46
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Οι εταιρικές πωλήσεις ώθησαν την ιταλική αγορά αυτοκινήτου

ΝΕΑ

Οι εταιρικές πωλήσεις ώθησαν την ιταλική αγορά αυτοκινήτου

ΝΕΑ

Αισιόδοξο ήταν το μήνυμα της ιταλικής αγοράς αυτοκινήτου η οποία κατέγραψε και εκείνη διψήφιο ποσοστό ανόδου τον Σεπτέμβριο.

Advertisement
Advertisement

Άνοδο 13% σημείωσαν οι πωλήσεις καινούριων αυτοκινήτων στην Ιταλία τον Σεπτέμβριο ξεπερνώντας τις 142.000 μονάδες σύμφωνα με το υπουργείο Μεταφορών της χώρας.

Ο κύριος παράγοντας της αύξηση ήταν όπως και στην Γερμανία οι πολύ χαμηλές πωλήσεις που είχαν καταγραφεί τον Σεπτέμβριο του 2018 επειδή οι αυτοκινητοβιομηχανίες είχαν «παγώσει» τις πωλήσεις των μοντέλων τους που δεν πληρούσαν τα αυστηρότερα πρότυπα εκπομπών ρύπων του WLTP τα οποία τέθηκαν σε ισχύ τον Σεπτέμβριο του 2018. Παράλληλα οι πωλήσεις εταιρικών αυτοκινήτων τόνωσαν την αγορά καθώς τα οχήματα που διατέθηκαν σε εταιρείες ενοικιάσεων αυξήθηκαν κατά 38% ενώ τα οχήματα που όδευσαν σε εταιρικούς στόλους επίσης κατέγραψαν άνοδο 11%. Ωστόσο και οι πωλήσεις λιανικής αυξήθηκαν κατά 14%.

Advertisement
Advertisement

Στα παραπάνω θα πρέπει να συμπληρώσουμε πως και οι ίδιες οι εταιρείες «πινακίδωσαν» πάνω από 2.000 αυτοκίνητα…

Πρωτιά για την Tesla στα EV

Advertisement

Οι πωλήσεις ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων σημείωσαν σημαντική άνοδο πωλήσεων ωστόσο το μοντέλο Tesla 3 ήταν το πιο δημοφιλές ηλεκτρικό όχημα με 325 μονάδες.

Οι πωλήσεις ηλεκτρικών οχημάτων αυξήθηκαν 157% αγγίζοντας τις 1.253 μονάδες γεγονός που σημαίνει ότι τα ηλεκτρικά καταλαμβάνουν το 0,9% του συνόλου των πωλήσεων.

Advertisement

Επίσης τα Plug-in υβριδικά μοντέλα σημείωσαν αύξηση 324% με 1.436 μονάδες καταλαμβάνοντας το 1% του συνόλου της αγοράς ενώ τα αμιγώς υβριδικά αύξησαν το μερίδιό του στο 6,7% από 5,9% που ήταν τον αντίστοιχο μήνα του 2018.

Οι πωλήσεις αυτοκινήτων με κινητήρα diesel μειώθηκαν κατά 14% καταλαμβάνοντας το 36,6% της αγοράς που αποτελεί χαμηλό για το 2019 ενώ αντίθετα οι πωλήσεις οχημάτων με κινητήρες βενζίνης σημείωσαν άνοδο 30% καταλαμβάνοντας το 44,7%.

Advertisement

Νικητές και ηττημένοι

Οι πωλήσεις του ομίλου FCA αυξήθηκαν 11% τον Σεπτέμβριο και ειδικότερα οι πωλήσεις της Fiat αυξήθηκαν κατά 3,4%, της Jeep κατά 28%, της Alfa Romeo κατά 34% και της Lancia κατά 24%. Οι πωλήσεις της Maserati αντίθετα μειώθηκαν κατά 41%.

Στον όμιλος PSA οι πωλήσεις της Peugeot παρέμειναν αμετάβλητες, ενώ τόσο η Opel όσο και η Citroen αύξησαν τις πωλήσεις τους κατά 21%. Τέλος η DS σημείωσε άνοδο-ρεκόρ 163%.

Στον όμιλο Volkswagen οι πωλήσεις της ομώνυμης μάρκας σημείωσαν άνοδο 44%, της Audi αυξήθηκαν κατά 41% και της Skoda κατά 4,3%. Ωστόσο οι πωλήσεις της Porsche σημείωσαν ρεκόρ καθώς αυξήθηκαν κατά 364%.

Η Η Dacia σημείωσε άνοδο 85% και η Renault είδε τις πωλήσεις να αυξάνονται κατά 11% ενώ η Ford σημείωσε άνοδο 3,9%.

Οι πωλήσεις στην Ιταλία κατά τους πρώτους εννέα μήνες μειώθηκαν κατά 1,6% σε 1,46 εκατ. οχήματα.