Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η επόμενη Mercedes-AMG GT θα βάζει φωτιά στην άσφαλτο

Ελλάδα 21:18
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η επόμενη Mercedes-AMG GT θα βάζει φωτιά στην άσφαλτο

ΝΕΑ

Η επόμενη Mercedes-AMG GT θα βάζει φωτιά στην άσφαλτο

ΝΕΑ

Το ότι θα έχει plug in υβριδικό σύνολο για την κίνησή της, είναι ένα νέο λίγο- πολύ αναμενόμενο για την επόμενη γενιά της Mercedes-AMG GT, με τις διαφορές από την υπάρχουσα όμως να μην σταματούν εκεί.

Advertisement
Advertisement

Το πιο λογικό θα είναι να χρησιμοποιηθεί το σύνολο της Mercedes-AMG GT 63 S E Performance, του οποίου η ισχύς είναι 843 ίπποι και η μέγιστη ροπή φτάνει τα 1.400 Nm.

Αν αναλογιστούμε πως η τετράθυρη και πιο βαριά GT 63 S E κάνει από στάση έως τα 100 χλμ./ώρα λιγότερο από 3,0 δευτερόλεπτα και η τελική της είναι 316 χλμ./ώρα, τότε θα πρέπει να περιμένουμε ακόμα πιο εντυπωσιακά δεδομένα για την επόμενη coupe GT. Η νέα γενιά του μοντέλου, εκτός της εντυπωσιακής αυτής ισχύος που περιμένουμε να επιβεβαιωθεί πως θα έχει, κρύβει κι άλλον έναν άσσο στο «μανίκι» της.

Advertisement
Advertisement

Σε αντίθεση με το αυστηρώς διθέσιο μοντέλο των φωτογραφιών που θα αντικαταστήσει, η νέα GT στην καμπίνα της θα έχει διάταξη 2+2 θέσεων. Προφανώς και τα δύο πίσω καθίσματα θα είναι «μόνο για παιδιά» μια και χωροταξικά δεν υπάρχει θέμα διαμόρφωσης της καμπίνας για να μπορεί να φιλοξενήσει 4 ενήλικους. Επιπλέον, αυτό που περιμένουμε να δούμε από την επόμενη γενιά της AMG GT, είναι η καθιέρωση της μάσκας Panamericana στις περισσότερες εκδόσεις.

Ίσως να μην είναι διαθέσιμη στη βασική με τον τετρακύλινδρο turbo κινητήρα των 2,0 λίτρων, που αναμένεται πως θα είναι «κοινό» με εκείνο της SL43 AMG. Σε αυτή την έκδοση πάντως, θα έχουμε μια απόδοση της τάξης των 400 ίππων- με τους 14 εξ αυτών να προκύπτουν από το ήπια υβριδικό σύστημα με το οποίο θα εφοδιάζεται το μοντέλο.

Advertisement

Οι κορυφαίες εκδόσεις αναμένεται πως θα παρουσιαστούν πρώτες. Αυτό σημαίνει πως θα δούμε τις GT 55 και GT 63 πρώτες στην αγορά, με την δίλιτρη GT 43 να ακολουθεί μετά από λίγο καιρό, ενώ αρκετά αργότερα θα είναι διαθέσιμη και η plug-in υβριδική παραλλαγή GT S E Performance.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Τα Ford Transit Custom και Tourneo Custom στην Ελλάδα (+τιμές)
Αυτό είναι το πιο απίστευτο «σώσιμο» που είδατε ποτέ! (+video)
Αυτά είναι τα 125άρια της QJMotor (+video)

Advertisement