Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η επόμενη Mercedes-AMG A45 θα κάνει ρεκόρ ισχύος

Ελλάδα 23:55
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η επόμενη Mercedes-AMG A45 θα κάνει ρεκόρ ισχύος

ΝΕΑ

Η επόμενη Mercedes-AMG A45 θα κάνει ρεκόρ ισχύος

ΝΕΑ

Με αγριεμένη εμφάνιση, κορυφαία απόδοση, ήχο που ξεσηκώνει και οδηγικό χαρακτήρα που αναστατώνει, η μικρή Mercedes-AMG A45 έκρυβε μεγάλες χαρές για τον οδηγό της και δυσάρεστες εκπλήξεις για τον ανταγωνισμό της. Όπως δηλώνει το αφεντικό της γερμανικής εταιρείας, Tobias Moers, η νέα γενιά της A-Class θα διαθέτει ακόμα πιο άγρια «ένστικτα».

Advertisement
Advertisement

 

Του ΚΩΣΤΑ ΧΑΡΙΑΤΗ

Advertisement
Advertisement

Με 381 ίππους, δεν την έλεγες και αδύναμη την Mercedes-AMG A45. Τουναντίον μαζί με το Audi RS3 κανένα άλλο hot hatch στην κατηγορία των 2,0-2,5 λίτρων δεν στεκόταν δίπλα της. Και όμως, οι μηχανικοί της AMG αποφάσισαν να ανεβάσουν και πάλι τον πήχη.

2019-Mercedes-AClass-07-chariatis-530

Σύμφωνα με πρόσφατη συνέντευξη του υπεύθυνου της AMG, Tobias Moers, σε αμερικάνικο έντυπο, στο περιθώριο της Έκθεσης Αυτοκινήτου της Νέας Υόρκης, η νέα A45 θα εφοδιάζεται με ένα νέο δίλιτρο υπερτροφοδοτούμενο μηχανικό σύνολο, το οποίο θα είναι ικανό να αποδίδει μέγιστη ισχύ πάνω από 400 PS, χωρίς καμία ηλεκτρική βοήθεια. Η παραπάνω ισχύς θα μεταφέρεται, χάρη στο σύστημα 4MATIC και στους τέσσερις τροχούς, πιθανότατα μέσω του διπλοσύμπλεκτου αυτόματου κιβωτίου 9 σχέσεων DCT.

Advertisement

2019-Mercedes-AClass-04-chariatis-640

Παρά τα πολύ εντυπωσιακά νούμερα ιπποδύναμης, ο Moers δήλωσε ότι η νέα A45 θα διαθέτει ένα πλήρες πακέτο. «Η μεγάλη ιπποδύναμη δεν είναι το Α και το Ω ενός αυτοκινήτου. Αυτό που είναι σημαντικό είναι η ικανότητά του τόσο σε καθημερινή χρήση, όσο και περιβάλλον πίστας». Τέλος, ο Moers επιβεβαίωσε την ύπαρξη και της πιο «light» από άποψης ιπποδύναμης έκδοσης της AMG A-Class, με τον κωδικό A35, που θα διαθέτει σύστημα τετρακίνησης και έναν turbo κινητήρα 2,0 λίτρων, ο οποίος θα αποδιδει περισσότερους από 300 PS.

Advertisement