Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Η επόμενη Jaguar XJ θα είναι ηλεκτρική

Ελλάδα 11:38
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Η επόμενη Jaguar XJ θα είναι ηλεκτρική

ΝΕΑ

Η επόμενη Jaguar XJ θα είναι ηλεκτρική

ΝΕΑ

Μεγάλα σχέδια από τη Jaguar για το άμεσο μέλλον, στα οποία περιλαμβάνονται και νέα SUV μοντέλα αλλά και ορισμένα αμιγώς ηλεκτρικά, όπως είναι η I-Pace. Τη μεγαλύτερη «μεταμόρφωση» στη νέα εποχή της Jaguar, θα εμφανίσει η επόμενη γενιά της XJ.

Advertisement
Advertisement

 

 

Advertisement
Advertisement

Του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΜΠΟΪΔΑΝΗ

Σύμφωνα με πληροφορίες, η επόμενη γενιά της XJ, του μοντέλου που θεωρείται ορόσημο για την Jaguar, με ιστορία που ξεκινά από το 1968, θα είναι ηλεκτρική. Η εξέλιξη αυτή, θα είναι ιδανική για να γιορτάσει η Jaguar τα 50 χρόνια ύπαρξης του μοντέλου.

2016-jaguar-xj-boi-530

Advertisement

Το μοντέλο που αναμένεται να παρουσιαστεί μέσα στο 2019 στην τελική του μορφή, θα βασίζεται σε μια εξ ολοκλήρου νέα πλατφόρμα. Αυτή θα επιτρέπει τη χρήση δύο ηλεκτροκινητήρων για την υποστήριξη της τετρακίνησης στο συγκεκριμένο μοντέλο, ενώ σε όποια άλλη περίπτωση χρησιμοποιηθεί, θα προσφέρει την απαραίτητη υποδομή προκειμένου να δούμε και υβριδικές εκδόσεις μοντέλων της εταιρείας. Επικεφαλής του τμήματος σχεδιασμού για το νέο μοντέλο, είναι ο Ian Callum και από τις μέχρι τώρα πληροφορίες, πολύς λόγος γίνεται για το αν θα διατηρηθεί η sedan λογική στην εμφάνιση του αυτοκινήτου ή αν θα εγκαταλειφθεί μπροστά στην προοπτική μιας πιο μοντέρνας (και λειτουργικής) πεντάθυρης που θα είναι και πιο δυναμική.

2016-jaguar-xj-boi-640

Advertisement