Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Οι ελλείψεις κάνουν τα Land Rover πιο ελκυστικά

Ελλάδα 17:08
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Οι ελλείψεις κάνουν τα Land Rover πιο ελκυστικά

ΝΕΑ

Οι ελλείψεις κάνουν τα Land Rover πιο ελκυστικά

ΝΕΑ

Τελικά οι ελλείψεις σε ημιαγωγούς δεν δημιουργούν μονάχα καθυστερήσεις και αρνητικές επιπτώσεις σε κάποιες εταιρείες.

Advertisement
Advertisement

Η Jaguar Land Rover βλέπει το ποτήρι μισογεμάτο και δηλώνει πως το image της εκτοξεύεται από τις καθυστερήσεις.

Μία θεωρία λέει ότι όταν δεν μπορείς κάτι να το αποκτήσεις τη στιγμή που θέλεις, σου δημιουργούνται προσδοκίες πέραν του αναμενομένου. Αυτό πιστεύει και η JLR και οι νέες παραγγελίες την επιβεβαιώνουν με κάθε τρόπο.

Η βρετανική φίρμα τον Δεκέμβριο που μας πέρασε, είχε στο σημειωματάριο της 155.000 παραγγελίες και μέχρι τα τέλη Μαρτίου ο αριθμός αυτός είχε ανέβει στις 168.000 συνολικά.

Advertisement
Advertisement

Range Rover Sport

Οι άνθρωποι της εταιρείας βλέπουν πως παρά τις αυξημένες τιμές πώλησης, παρά τις μεγάλες καθυστερήσεις και τη συνολική δυσκολία σε μία αγορά ενός Range Rover πχ, το αγοραστικό κοινό των premium αυτοκινήτων όχι μόνο εξακολουθεί να τα θέλει αλλά τα ζητά και με μεγαλύτερο ζήλο. Η πολυπλοκότητα μάλιστα ενός μοντέλου της, καθιστά ακόμη πιο χρονοβόρα την παράδοση του εξαιτίας της έλλειψης σε microchips.

Range Rover Sport

Advertisement

Ο πλούσιος εξοπλισμός τους έχει μεγάλες απαιτήσεις σε ημιαγωγούς και αυτό δημιουργεί μία κατάσταση που ναι μεν δε βοηθά την εταιρεία σε πρώτη ανάγνωση, εν τέλει όμως δημιουργεί μία σπανιότητα και ανεβάζει και άλλο το brand name της.

Κάτι μας λέει πως με τη λογική του Thierry Bolloré (CEO της JLR), ακόμη και αν εξαλειφθούν οι ελλείψεις, τα αυτοκίνητα της φίρμας θα ακριβαίνουν και θα καθυστερούν για πολύ ακόμη.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Νέα στοιχεία για το θηριώδες Land Rover Defender 130
Στην Ελλάδα το απίθανο Land Rover Defender του James Bond -Πόσο κοστίζει;
Με ένα κλειδί πωλούνται τα Jaguar – Land Rover