Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Οι εκδόσεις της νέας Mercedes-AMG G-Class στη Γενεύη

Ελλάδα 4:08
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Οι εκδόσεις της νέας Mercedes-AMG G-Class στη Γενεύη

ΝΕΑ

Οι εκδόσεις της νέας Mercedes-AMG G-Class στη Γενεύη

ΝΕΑ

Η πρώτη ολοκαίνουργια G-Class εδώ και δεκαετίες, η W464 έχει το βάρος του κόσμου στους ώμους της. Οι προσδοκίες ήταν τόσο υψηλές τόσο από τη Mercedes-Benz όσο και από τους οπαδούς της Gelandewagen ότι το τρισδιάστατο αστέρι δεν μπορούσε να αντέξει οικονομικά τον επανασχεδιασμό. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η αυτοκινητοβιομηχανία με έδρα τη Στουτγάρδη εισήγαγε τη νέα M176 με τον 4.0 λίτρων twin-turbo V8 κινητήρα.

Advertisement
Advertisement

Του ΓΙΑΝΝΗ ΤΣΙΡΟΓΙΑΝΝΗ (gt@newsauto.gr)

Πωλείται στην Ευρώπη ως G500 και στις Ηνωμένες Πολιτείες ως G 550, ενώ το πρώτο μέλος της οικογένειας θα έχει τουλάχιστον τρεις πρόσθετες επιλογές σε ότι αφορά στον κινητήρα. Ο πρώτος είναι ένας 6κύλινδρος που είναι σίγουρο ότι θα χρησιμοποιήσει diesel για καύσιμο, πιθανότατα ο OM 656 inline-six που βρίσκεται στις S 350 d και S 400 d. Ο πρώτος από τους πιο συναρπαστικούς κινητήρες, ωστόσο, αναμένεται να γίνει επίσημος τον Μάρτιο στο Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης. Ο υπεύθυνος μάρκετινγκ της G-Class, Ian James, είπε: «Οι εκδόσεις AMG δεν θα αργήσουν να εμφανιστούν. Ω, και παρακαλούμε να σημειώσετε το “AMG” στον πληθυντικό, γιατί προφανώς θα είναι περισσότερα από ένα».

Mercedes-AMG-G-Class-2018-tsiro-640

Advertisement
Advertisement

Πιθανότατα η πρώτη από τις AMG είναι η G63, η οποία αναμένεται να φορέσει τον 4.0-λίτρων twin-turbo V8 βενζίνης. Σε σύγκριση με την W463, η W464 θα σκαρφαλώσει στους 476 ίππους τουλάχιστον, αν όχι στους 510. Εάν υπάρχει χώρος για έκδοση G63 S, τότε το εγχείρημα γίνεται ακόμη πιο ευχάριστο. Όσο για το δεύτερο μοντέλο της Mercedes-AMG, οι περισσότεροι άνθρωποι δείχνουν τη G53. Αυτό σημαίνει 435 ίππους από τον κινητήρα με πρόσθετη ροπή 250 Nm από το σύστημα EQ Boost starter-alterator που χρησιμοποιεί το ηλεκτρικό σύστημα των 48 V.

Mercedes-AMG-G-Class-2018-inter-tsiro-640

“Τι, όχι V12;” Υπάρχει η ελπίδα ότι το τμήμα Mercedes-Maybach θα βγάλει κάτι από το καπέλο από αυτή την άποψη, κάτι παρόμοιο δηλαδή με την έκδοση G 650 Landaulet του W463. Τούτου λεχθέντος, ας περιμένουμε να δούμε τι έχει το τρισδιάστατο αστέρι για τη νέα G-Class στην έκθεση της Γενεύης.